Forum > Matrix / ix20

[ix20] Pierwsza rocznica akcji serwisowej hamulce

<< < (2/2)

pike69:
Właśnie dzięki HKP troszkę zaoszczędziłem - DZIEKI.
Na forum dowiedziałem się o akcji dotyczącej hamulców - czego nie zrobił poprzedni właściciel. Email do serwisu - b. szybka odpowiedź z zaproszeniem - wymiana zacisków - podczas wymiany zacisków stwierdzono podciek na amortyzatorze - wymiana na koszt serwisu (w książce gwarancja, problematyczna - 2 lata 2 / 21,5 tys. km).
Jak dotychczas jestem bardzo zadowolony z współpracy z serwisem w Bydgoszczy (sprzedaż, likwidacja szkody - niestety po dwóch tygodniach od zakupu trafiła zostałem walnięty, akcja serwisowa dot. hamulcy, amortyzatory) - oby tak dalej.

endriu:
Niektóre auta ix20 w zależności od nr vin. ( mi spr. w serwisie ) mają różne gwarancje niezależne od tego co jest napisane w książce gwarancyjnej .
1- gwarancja na 5 lat na cały samochód (ja tak mam )  :-D
2- gwarancja na 5 lat ale tylko na silnik skrzynie bieg. półosie .
Nie piszę tutaj o perforacji nadwozia bo chyba wszystkie na 12 lat

KoTeK:

--- Cytat: "endriu" ---Niektóre auta ix20 w zależności od nr vin. ( mi spr. w serwisie ) mają różne gwarancje niezależne od tego co jest napisane w książce gwarancyjnej .
..................
--- Koniec cytatu ---

To chyba niemożliwe. Jeśli nie dokonano żadnych zmian w książce serwisowej to jest ona dokumentem na podstawie, którego można domagać się naprawy pojazdu w okresie w niej wskazanej.
W sytuacji gdy są w niej zawarte zapisy różniące się od tego co toleruje producent, to zawsze może on w każdej chwili zmieniać zasady gry - dzisiaj 5 lat a jutro 4 - bo nic nie masz na papierze.

pike69:
Napisałem o "problematycznej gwarancji" gdyż zgodnie z pkt. 2.10 ppkt. 7. (u mnie na str. 15) gwarancja na elementy układu zawieszenia w tym amortyzatory to 12 miesięcy lub 40K km - pomijając to jak można dać 12 miesięcy gwarancji na amortyzatory, które chyba od stanie to za bardzo się nie zużywają (no chyba  że stoją cały czas w jednej pozycji). Inna sprawa co było już poruszane na forum oraz wspomniano mi w serwisie nasze ix20 mają różne gwarancje - dziwne.
Dlatego uważam że mój serwis zachował się  stosunku do mnie fair (sam znalazł usterkę i usunął ją bez zbędnego boksowania się)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej