Autor Wątek: [ix20] Regulacja klapy bagażnika  (Przeczytany 5568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoTeK

• Giełda
[ix20] Regulacja klapy bagażnika
« dnia: 11 Maj 2013, 08:23:01 »
Witam wszystkich...

Może ktoś podpowie jak wyregulować stukającą klapę bagażnika. Gdy sprawdzam manualnie rękoma to wydaje się, że wszystko jest dociśnięte jak najbardziej prawidłowo, jednak gdy wjeżdżam na małe nierówności to zaczyna się pukanie. Jest to na 100% klapa bagażnika, żadna tablica itp.
Co prawda jadę za trzy dni (w środę) na przegląd więc mam nadzieję, że jakoś to poprawią, ale gdy wsiadam do auta i jadę to nic innego nie słyszę tylko tę klapę. Nawet te trzy dni - to za dużo :mrgreen:  aby znosić pukanie.

ed. tytuł. tekla

Offline cepcio

• Giełda
Re: [ix20] Regulacja klapy bagażnika...
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Maj 2013, 00:15:47 »
Mam dokładnie to samo, ale nie mam pojęcia jak to wyregulować. 2 razy robiono mi to w serwisie, chwile było dobrze i potem znów to samo. To coś z plastikami w okolicach zamka.

Offline KoTeK

• Giełda
Re: [ix20] Regulacja klapy bagażnika...
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maj 2013, 08:43:00 »
Cytat: "cepcio"
Mam dokładnie to samo, ale nie mam pojęcia jak to wyregulować. 2 razy robiono mi to w serwisie, chwile było dobrze i potem znów to samo. To coś z plastikami w okolicach zamka.

W klapie bagażnika, na bokach są takie gumy, które można wkręcać i wykręcać. Gdy je trochę wykręciłem stukot jakby się zmniejszył.

[ Dodano: 2013-05-18, 07:45 ]
Podregulowali coś w klapie...... na razie jakby wszystko było OK. Zobaczymy za jakiś czas.

Offline lukasz.zst

• Giełda
[ix20] Regulacja klapy bagażnika
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2013, 21:10:42 »
Ja mam ten sam problem lecz u mnie juz uszkodził sie zamek i pękną plastik , decyzja o wymianie zamka i plastiku przez serwis