Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Napęd AWD w Santa Fe CM
Mistrz:
Nie mam na to dowodów popartych obserwacjami i doświadczeniem typu ,,widziałem i wiem", ale na 90% będzie się kręcił caly czas bo:
1. Jeżeli dołączanie tego napędu następuje w okolicy skrzyni biegów, sprzęgła lub w tych okolicach, to wał będzie napędzany z kół tylnych które sie kręcą w czasie jazdy, mimo odlączonego napędu.
2. Jeżeli dołączanie napędu następuje w okolicy tylnego mechanizmu różnicowego to wał się kręci cały czas bo jest napędzany silnikiem.
Być może jest jeszcze jakas 3 opcja, ale na 90% jestem pewnien że wał się bedzie kręcił.
swinger:
Z tego co ja wiem w Sante Fe 4WD napęd jest cały czas na cztery koła tyle że rozkłada się 60% tył i 40% przód w terenie sprzęgło wiskozowe zmienia automatycznie w miarę potrzeby siłę napędu przód lub tył.
Mistrz:
@up
U Ciebie i u mnie tak jest, jednak kolega pyta o wersję CM, a nawet w SM po 2004 roku jest już napęd odłączany. Kto ma auto wyprodukowane przed 2004 rokiem to ma staly na 4 kola bez możliwości odłączenia.
zicer1977:
Witam
Czy ktoś z szanownych forumowiczów regenerował sprzęgło HALDEX w tylnym moście?
Potrzebuję kontakt na kogoś kto kuma temat.
Aktualnie jeżdżę bez wału pędnego, gdyż sprzęgło nie rozłącza całkowicie tyłu i przy cofaniu na pełnym skręcie (gdy był wał) tak spinało samochód, że było słychać strzelania i bardzo szarpało budą. Obecnie przy zdjętym wale, jest cisza i żadnych problemów. Przerabiałem mosty z OLX, z Allegro i z używek i nie udało się mi trafić na sprawny haldex. Generalnie po odkręceniu sprzęgła od mostu we wszystkich było czuć mocną woń spalenizny.
HELP!!!
Nawigacja