Forum > Accent
[Accent LC] Coś drży w okolicach deski rozdzielczej.
Java:
tez wlasnie nie, przykrecilem srubami, chyba ze sprobuje odkrecic je calkiem i wtedy zobaczyc.
Artur:
a czy podczas tych drgań próbowałeś docisnąć panel środkowy, w okolicy nawiewu ? u mnie właśnie ten panel lekko drgał bądź coś co było do niego podłączone, problem znikł po dociśnięciu
Java:
deske dociskalem ale panelu nie, musialbym sprobowac.
NieAmator:
może coś na zaczepach sie trzęsie
smigacz:
hmm, może to pomoże - w moim matrixie też 'coś' drgało. dźwięk dochodził z środka deski - myślałem, że może linka od obrotomierza jest gdzieś luźno poprowadzona, bo efekt był taki, że jak dodałem gazu to drgania ustępowały. tylko na luzie tak jakoś dziwnie terkotał. kolega z forum podpowiedział mi, że to podgrzewacz do płynu chłodzącego, który jest przymocowany do grodzi oddzielającej komorę silnika od wnętrza auta. i faktycznie okazało się, że ten element był poluzowany i drgał. dokręcenie go spowodowało, że drgania ustąpiły, a wcześniej rozkręciłem pół deski bo myślałem, że to może coś wewnątrz pojazdu jest nie tak a głowę bym sobie dał odciąć, że to coś w kabinie drga.
niestety nie pomogę co do kwestii, co może być przymocowane do grodzi w accencie.
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-01-22, 23:00 ]
Na pewno jest to cenna informacja. Dzięki :)
Nawigacja
[#] Następna strona