Forum > Getz
warkot silnika tak jak przy nieszczelnym wydechu
Yaro:
Od jakiegoś czasu mam kłopocik z głosna praca z poczatku myślałem że po 5 latach bo tyle mam to autko padł wydech co prawda przebieg mam dopiero 32000 ale cóz wiek i tu "rozczarowanie" wydech cały szczelni i nie ma mowy że coś z nim nie tak ale warkot dalej został głowica such oleju nie ubywa i nie przybywa a ja dale nie wiem co boli moje autko na zimnym i na gorącym tak samo warkot ale nie metaliczny może ktos miał podobnie i podzieli się wiedzą. Dodam że to silnik benzynowy 1.3
klodek:
Sprecyzuj ten odgłos....
a czytałeś temat stukanie zaworów na zimnym silniku ??
Może to coś tego typu...
Jak dla mnie to głośna praca może być wynikiem starego oleju... Mój pięknie pracuje przez 8.000km a potem zaczyna ją stykać wtryski, ponieważ są hydrauliczne.
Ja olej zmieniam co 10.000km
Hants:
Ale sie nie smiejcie. Wez dlugiego metalowego preta, przyloz go sobie do skroni, niedaleko ucha i pobaw sie w pana doktora. Nie wierzylem, dopoki sam nie sprobowalem :-) Osluchaj alternator, pompe wody, pompe wspomagania i raczej gdzies tu szukaj problemow.
BartBartez:
--- Cytat: "Hants" ---Wez dlugiego metalowego preta
--- Koniec cytatu ---
Zawsze się to robiło kołkiem drewnianym.
Yaro:
Panowie spraewa wygląda tak.Po skondensowanych poszukiwaniach określiłem lokalizacje hałasu. Walec z siatki za łączeniem rury wydechu z katalizatorem.Dzwoniłem nawet do serwisu i zaśpiewali mi za wymiane tylko tego elementu ze wspzwaniem na starą rurę 350PLN coś tak sobie myślę że tam niezłe zioła ktoś wącha. Podzwoniłem i okazało się że z zamiennikami jest kiepsko ale cały fragment z wymiana kompletem uszczelek a co najważniesze całą rurą i uszkodzonym elementem 365 PLN i to firmowy stosowany w renault i megane nazwy w tej chwili nie pomnę. Dzięki wielkie za wszystkie wypowiedzi
Nawigacja
[#] Następna strona