Forum > Lantra

[Elantra J2] Modyfikacje

<< < (12/13) > >>

Sebek1002:
Hej, sorry że sie wtrące:) ale czemu nie robiłeś nic z tym silnikiem który miałeś. I jeśli mogę spytac, co będzie modyfikowane w 2.0. Tak na marginesie to gdzie te konie uciekły:)

rufuz:
wymieniam na 2.0 DOHC plus mody: wałki, sprzegło, wydech, dolot, komputer, koło zamachowe itd. Nie robilem tego 1.6 bo to bez sensu modyfikowanie 1.6. po kapitalce i modach wyjdzie w tym 1.6 ze 150KM. Poza tym do tego 2.0 mozna juz dac kompresor lub nawet turbo po odpowiednich modach. Nie wiem gdzie uciekły te KM. Ten 1.6 ma przejechane w tej chwili 142 tys wiec pewnie bez kapitalnego remontu była by lipa.

Sebek1002:
No kapitalny na początku, bez sensu byłoby inwestowac żeby odzyskac nominalną moc na początku. od czego zacząłbyś cokolwiek robic w silniku 1.6 żeby uzyskac 130-135 KM??

rufuz:
no zaczął bym właśnie od kapitalnego remontu przywracającego stan silnika jak najbardziej zbliżony do tego jaki byl na samym początku czyli kiedy opuścił fabrykę a potem bym modyfikował. Zresztą ja tak teraz robię z tym 2.0.

rufuz:
Wałki juz przyszły z CatCams. He dość szybko sie uwinęli :-) Okazało sie ze kolektor wydechowy jest do wymiany oraz koło zamachowe no i przegub prawy z tarczą ABS. Jeszcze opony letnie chce teraz zakupic Toyo 205/55 R15, teraz sa tansze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej