Forum > Lantra
[Elantra J2] Modyfikacje
rufuz:
"To już ma dwie sondy i przepływkę czy jeszcze "normalny" - nie rozumiem.
Ja bede mial walki Cat Cams o innych kątach otwarcia i jeszcze sporo innych czesci. Dodatkowo biore tarcze sprzegla spiekowa.
Juz sie nie moge doczekac kiedy na autobahnie w Reichu "wytne" jakies 2.0 TDI he he he
No nie mów ze silnik z anglika nie będzie pasował. Przelew bede robil w czwartek to jeszcze moge zmienic.
Zdjecie nowe silnika wrzucilem do albumu
kml:
--- Cytat: "rufuz" ---No nie mów ze silnik z anglika nie będzie pasował. Przelew bede robil w czwartek to jeszcze moge zmienic.
--- Koniec cytatu ---
Nie mowcie mi że silnik jest odwrócony :) Silniki przeca są takie same a reszta jest inna - prawda?
BartBartez:
Silnik będzie pasował.
--- Cytuj ---"To już ma dwie sondy i przepływkę czy jeszcze "normalny" - nie rozumiem.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem z jakiego auta masz silnik.
W Coupe RD2 dołożono przepływomierz, drugi katalizator(chyba) i drugą sondę. Ograniczyło to moc o kilka koników.
"normalny" jest w RD1
rufuz:
Modyfikacje wydechu tez będę miał robione. Foto silnika jest w moim albumie. Lantra 1999 rok miała identyczny silnik 2.0 jak coupe 1999 rok 2.0. wiec pewnie mam ten sam silnik.
Wydech bede mial tak zmodyfikowany zeby auto dostało przegląd a jednocześnie aby jak najwięcej "wydusic" w bezpiecznym zakresie.
Jakie zaciski hamulcowe dać aby byly mocniejsze od seryjnych ? Gdzie szukać takich zacisków ? Brembo odpadaja bo nie będę wydawał jednak grubo ponad 10 tys za hamulce.
BartBartez:
--- Cytat: "rufuz" ---Brembo odpadaja bo nie będę wydawał jednak grubo ponad 10 tys za hamulce.
--- Koniec cytatu ---
Poszukaj info o firmie Tarox
Nawigacja
[#] Następna strona