Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Gradobicie

(1/4) > >>

marbrzozk:
Witam
Przytrafiła mi się przykra rzecz - żona pojechała w pechowe miejsce gdzie przeszła burza z gradem wielkości kurzych jaj. Skutek jest taki iż większość elementów karoserii (poza zderzakami, lewymi przednimi drzwiami  i tylną klapą) ma wgniecenia - najwięcej oczywiście na dachu i na masce). Lakier jest nieuszkodzony, całe są szyby i lampy. Łącznie wgnieceń jest  na pewno więcej niż 100 - trudno dokładnie policzyć, jedne głębsze, drugie płytsze. Teraz pytanie - jak wygląda w takim przypadku naprawa tych uszkodzeń - mam oczywiście AC (czekam na rzeczoznawcę) - samochód ma niecałe pięć miesięcy. Możliwa jest naprawa tak aby nie pozostało śladu bez żadnego szpachlowania itd. Niektóre elementy pewnie można wymienić (choć nie wiem jak z lakierowaniem) ale np. dach jest strasznie zmasakrowany. Miał ktoś podobny przypadek?
Pozdrawiam

mua:
Cześć, znajomy miał podobną sytuację można bez problemu wyciągnąć takie wgniecenia bez niszczenia lakieru. Mam kontakt do faceta w krakowie który zajmuje się wyciąganiem wgnieceń bez niszczenia lakieru to możesz sobie zadzwonić bo widze, że jesteś z trzebini. Jak coś to napisz na priv to prześlę Ci numer

marbrzozk:
Poczekam jeszcze co powie ubezpieczyciel i może skorzystam.
Druga sprawa - czy mogę takie szkody naprawiać poza aso nie tracąc gwarancji?

Kudłaty_1975:
Witam.

Marbrzozk, szczerze współczuję. Mi ostatnio też grad oklepał i20, ale na całe szczęście nie był tak duży. No i udało mi się chociaż na dach złapaną na prędko derkę rzucić. Tak jak piszesz, poczekaj na rzeczoznawcę. Maskę zawsze można wymienić na nową. Reszta, tak jak pisze mua. W Auto Świat lub Motorze był swojego czasu artykuł o tego typu naprawach. Jeśli zrobią to profesjonalnie i da się wszystkie wgniecenia wyciągnąć, to nic nie będzie widać  ;-)

W kwestii naprawy w nieautoryzowanym serwisie, to jeśli ASO zaakceptuje sposób naprawy (wyciąganie) i zgodzi się na przeprowadzenie tej naprawy, to gwarancji nie stracisz. Pytanie tylko, czy się zgodzą. Zapytać zawsze można.

Pozdrawiam.

mua:
Co do rzeczoznawcy jego opinia może być różna. Jeżeli okaże się negatywna z doświadczenia wiem, że warto udać się do kancelarii, która zajmuje się walczeniem o odszkodowania. Da się znaleźć kancelarie, które zapoznają się ze sprawą za darmo, a następnie biorą procent od odszkodowania.

Dowiedz się, bo może Ci to ułatwić życie :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej