Forum > Sonata

[Sonata EF] Dziwne zachowanie auta zaraz po zapaleniu

<< < (3/3)

pawelek013:

--- Cytat: "Hants" ---
--- Cytat: "pawelek013" ---Świece wymieniałem razem z przewodami w listopadzie zeszłego roku.
--- Koniec cytatu ---

To je wymien ponownie i ustaw poprawnie odstep. 15000 to (teoretycznie) max na gazie jaki moga przejechac.
--- Koniec cytatu ---

Jaki zalecacie odstęp? Nie jestem pewien jaki mam teraz bo mi mechanik ustawiał.

[ Dodano: 2013-08-16, 13:02 ]
Mój mechanik powiedział, że to pompa paliwa. To przez nią zaraz po odpaleniu auto jest słabe. Podobno ma za małe ciśnienie. Powinna mieć 3,3 bara chyba a ma 1,3. Jak wymienię to zobaczę czy to rzeczywiście to i dam znać.

Jednak to nie pompa paliwa:( Pompa wymieniona i dalej jest to samo zaraz po odpaleniu.

cold one:
Prawdopodobnie zły odczyt czujnika temperatury  na zimnym silniku.

pawelek013:

--- Cytat: "cold one" ---Prawdopodobnie zły odczyt czujnika temperatury  na zimnym silniku.
--- Koniec cytatu ---

Ostatnio chyba rozwiązałem problem. Kupiłem taki uszlachetniacz do paliwa PB95, który ma za zadanie oczyścić wtryskiwacze i powiem szczerze, że już jest lepiej. Nie przejechałem jeszcze dostatecznej liczby kilometrów, ale czuję różnicę i silnik nie jest już tak słaby jak kiedyś. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej a wtedy będę wiedział, że to dobre rozwiązanie było.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej