Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Łożyska kół i awaryjność
blazej:
Koledzy,
kupiłem Elantrę sugerując się jej małą awaryjnością. Niestety mam już za sobą kilka usterek. Jedną z pierwszych było zużyte łożysko przedniego koła. Po przejechaniu ok 3tys km łożysko znowu zaczęło huczeć. Czy spotkaliście się z podobnym problemem? Czy mechanik mógł je źle osadzić, bądź element był złej jakości? Zapłaciłem za nie dość sporo (około 250zł).
Przy okazji okazało się, że obecnie do wymiany jest również tylne łożysko i kilka gumowych elementów zawieszenia. Możecie powiedzieć coś generalnie o trwałości Elantry?
Moje auto wg licznika ma przebieg >80tys km i jest z 2001 roku.
tekla:
Mamy podobne Elantry zdaje się. Też 2001, tyle, że 1,6. Ale też Częstochowa (:
Moja ma teraz jakieś 124 tys km, jak ją kupiłam to miała 80. Nie miałam do tej pory problemów z tym, o czym mówisz.
Wymieniałam w międzyczasie tylko klocki hamulcowe.
Mam też gumy do stabilizatora do wymiany.
Generalnie trwałość oceniam na zadowalającą.
Hants:
Można sobie pogdybać, niemniej łozyska (piasty) muszą być dokręcane kluczem dynamometrycznym.
Dokręcanie impaktem przewaznie kończy się tak jak to opisałeś.
Może równiez się zdarzyć, że pojezdziłeś trochę po krawężnikach, jakichś dziurach... Łożyska nie są wieczne.
blazej:
Czytałem na amerykańskich stronach o Elantrze XD, że ludziom się to zdarza, i czasem pomaga wymiana całej piasty. Mam nadzieję, że tym razem mechanik się spisze. Ja ze strony eksplaatacyjnej nie mam sobie nic do zarzucenia :)
Historia napraw mojej Elantry chronologicznie:
1. Tarcze i klocki hamulcowe z przodu (72tys - korozja, bicie, zużycie).
2. Łożysko z przodu.
3. Konserwacja podwozia i elementów karoserii w związku z korozją.
4. Korozja wiązki w drzwiach, temat opisany w innym wątku na tym forum.
5. Zegar - przestał świecić, zimne luty.
6. Zapalała się kontrolka ABS - problem sam się rozwiązał na razie nie powrócił.
6. Termostat, wolne nagrzewanie płynu chłodzącego.
7. Łożysko z przodu, łożysko z tyłu, końcówki drążka kierowniczego, elementy gumowe zawieszenia. Odpadła skorodowana osłona tarczy hamulcowej z lewej strony.
Update 2013.08.18:
8. Obie linki do hamulca ręcznego - zerwały się niemal równocześnie.
9. Wymiana amortyzatorów z tyłu - prawy całkowicie niesprawny.
2013.12.16:
10. Przetaczanie tarcz hamulcowych z tyłu (skorodowane), wymiana klocków hamulcowych, wyczyszczenie i smarowanie zapieczonych zacisków.
Update 2015.09.29, auto ma juz ponad 120tys, sam przejechalem okolo 50tys, w miedzyczasie zrobilem tzw chip-tuning, auto zyskalo moc i silnik lepiej pracuje:
11. Jakis rok temu - poprawienie zgnijacych progow,
12. Rozrzad,
13. Koronka ABS z przodu,
Tekla, cieszę się, że Ty też z Częstochowy - będę wypatrywał Twojej Elantry na ulicach.
tekla:
--- Cytat: "blazej" ---Tekla, cieszę się, że Ty też z Częstochowy - będę wypatrywał Twojej Elantry na ulicach.
--- Koniec cytatu ---
To od przyszłego miesiąca, na razie grasuję bardziej na południe (;
Aha, jeszcze z dolegliwości auta: zapalała się kontrolka AirBag. Przyczyna leżała pod fotelem, czyli na niestykającej kostce.
Nawigacja
[#] Następna strona