Autor Wątek: [Getz] [Getz] auto alarm problem z pilotem  (Przeczytany 7420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kurako

• Gość
[Getz] auto alarm problem z pilotem
« dnia: 10 Czerwiec 2013, 22:49:43 »
Witam was koledzy i koleżanki :)

W moim samochodzie mam auto alarm z zamkiem centralnym. 2 lata temu pilot w jednym z 2 kluczyków odmówił posłuszenstwa a teraz to samo zaczyna sie dziac z drugim. Pytanie moje jest takie, czy da rade wymienic same piloty w autoalarmie? czy musze od razu nowy alarm zakładac ? A może da się tylko centralkę z pilotami podmienić, aby siłowniki zamka centralnego i czujniki zostały na  miejscach i zamienic tylko wtyki ze starej centralki do nowej? Pomózcie ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:51:40 przez Brt »

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Czerwiec 2013, 23:19:03 »
Sprawdzałeś baterie w pilotach? Może do wymiany.

felkner

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwiec 2013, 06:36:55 »

Kurako

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwiec 2013, 09:40:29 »
baterie są nowe więc to nie to

Offline Yaro

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Czerwiec 2013, 10:54:04 »
Co to za alarm?

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Czerwiec 2013, 13:13:07 »
1. spróbuj wymienić mikrostyki (u mnie nie pomogło)
2. jeżeli masz jakieś piloty swoje (ewentualnie zaaaaaufanych znajomych) pod ręką, sprawdź czy możesz je zaprogramować (na cetralce powinien być jakiś przełącznik do programowania, wtedy naciskasz przycisk na pilocie)
3. if (1. && 2. == FAIL) kup nową centralkę z pilotami. koszt jakieś pewnie 100-150PLN plus wymiana (chyba, że sam zrobisz).
Możliwe, że starej centralki nie odłączysz, bo może być zintegrowana w module z innymi elementami. Ale wtedy po prostu nie używasz starych pilotów (chyba, że do awaryjnego otwarcia samochodu) ;)

Kurako

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Czerwiec 2013, 15:24:10 »
alarm firmy silicon :P nic wiecej nie wiem :D  a jak sie programuje ten alarm?

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Czerwiec 2013, 16:14:22 »
zazwyczaj jest przełącznik albo zworka do założenia: SET, PRG, ON lub jakiś taki opis. Po włączeniu tego trybu klikasz pilotem na jeden czy drugi przycisk. Po wszystkich pilotach zdejmujesz zworkę/przełączasz. Czasami trzeba mieć włączony zapłon do programowania. Czasami trzeba wprowadzić wszystkie piloty, bo kody są nadpisywane.