Forum > Sonata

[Sonata EF] reperaturki tylnych błotników

(1/2) > >>

LOUISS:
Rozgrzebałem temat klimy, to przy okazji doradzę się  odnośnie poprawek blacharskich.. mianowicie po zimie pojawiła się już dosyć znaczna korozja na tylnych nadkolach..

W planie wymiana..   jednak gdzieś słyszałem,że nie ma czegoś takiego jak reperaturki tylnych błotników do naszych Sonatek.

Robił ktoś wspomnianą naprawę używając zamiennie innych reperaturek o podobnym kształcie/wielkości?
Czy jedynym rozwiązaniem jest zdanie się na fach blacharza,który będzie musiał coś w miarę podobnego 'stworzyć' od postaw..?

Pozdrawiam

[ Dodano: 2013-06-07, 19:25 ]
:)
miałem nadzieję,że ktoś przerabiał problem nadkoli,ale widzę,że macie zdrowe auta;)

[ Dodano: 2013-06-19, 20:16 ]
pomoże ktoś,coś dobrać?  :)

Qbas:
Udało ci się coś wymyślić z nadkolami? Bo mi się w rękach rozpadają...

Szrama:
Ja kiedyś szukałem do siebie i nic nie było. Skończyło się na walce mechanicznej z rudą i zabezpieczenie antykorozyjnym. Jak Ci się sypią stare to pozostaje jedynie wycięcie i wspawanie nowych płatów blachy.

fiuczer19:

--- Cytat: "Szrama" ---Ja kiedyś szukałem do siebie i nic nie było. Skończyło się na walce mechanicznej z rudą i zabezpieczenie antykorozyjnym. Jak Ci się sypią stare to pozostaje jedynie wycięcie i wspawanie nowych płatów blachy.
--- Koniec cytatu ---

[ Dodano: 2013-09-22, 15:03 ]
nie ma reparturek na tyl.ja mam sonie 2003r zdalem sie na blacharza.wycial z innego auta o innej marce i podorabial.wyszlo mu to super.lub musisz szukac na szrotach.podobne nadkola maja japonce.tam trzeba szukac podobnych lini karoserii

KAROL208:
Trzeba kombinować z innych marek. Ja w starej sonacie poszycie progu miałem z golfa II.
Niestety korozja w nowych hyundaiach jest notoryczna miałem kupić sonatkę z 2003r ale obejrzałem kilka które wyglądały gorzej niż moja Y3 i postanowiłem kupić audi A8 (przynajmniej rdza mi nie zje)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej