Forum > i20
Montaż alarmu sterowanie centralnym zamkiem
charles:
Pewnie tak jest, ale jakby się coś działo to stwierdziłem, że muszę odlutować tylko 3 przewody i zaizolować te miejsca (no chyba, że podłączę jeszcze kierunki to będzie 5 przewodów). Wtedy ktoś musiałby ściągać całą izolację z przewodów, żeby to znaleźć... Masę mam na śrubkę, odklejam sterownik i nie ma śladu.
A co do migania kierunków to żeby nie przebijać się z kablami do komory silnika to chyba podciągnę dwie żyły w progach do tylnych lamp i tam podłączę pod żarówki... Inaczej tego nie widzę...
kevin55:
No zawsze można zdemontować w razie W. Tylko żebyś się nie zapomniał i do serwisu nie pojechał kiedyś z nie oryginalnym pilotem lub kluczykiem bo oni tylko czekają żeby cię uwalić.
Wydaje mi się, że na 100% pod kierownicą są kable odpowiedzialne za kierunki, może nawet w tej samej kostce od centralnego, tylko które? Może trzeba by zobaczyć jakie kolory kabli są przy kierunkach i poszukać ich pod kierownicą i sprawdzać.
[ Dodano: 2013-12-12, 20:30 ]
Kable odpowiedzialne za kierunkowskazy są koloru niebieskiego i idą do długiej kostki, która jest maksymalnie po lewej stronie pod kierownicą. Wiązka idzie nad uchwytem otwierania maski i jest złapana spinką do karoserii ( łatwiej znaleźć ). W wiązce są 3 niebieskie kabelki jeden grubszy niebieski i 2 cieńsze niebieskie - odpowiedzialne za kierunkowskazy prawy i lewy.
JanuszB:
Tydzień temu zakupiłem nowego i10 w wersji access z centralnym zamkiem.
Dzisiaj w serwisie chciałem zamontować otwieranie pilotem - i zonk :evil:
Próbowali zamontować, ale pilot nie zadziałał.
kosmos2011:
JanuszB jeśli potrzebujesz pomocy to załóż nowy temat tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewforum.php?f=24 (oczywiście dodając odpowiedni tag do tematu) , a jeśli tylko nas informujesz że pilot nie działa to załóż temat tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewforum.php?f=54 .
thenygoos:
Witam,
tydzień temu z przymusu (poprzednie auto - banan po wypadku), stałem się użytkownikiem i20 w wersji Classic Plus, rocznik 2013 (trafił się pewny egzemplarz). Oczywiście to co mnie ubodło na dzień dobry, to brak zdalnego sterowania centralnym. W zwiazku z tym zakupiłem jeden z najtańszych i najbardziej popularnych modułów z pilotami MaxiCar 686-2236 (w odróżnieniu od droższych i obsługujących również otwieranie bagażnika/drzwi tyłu i domykanie, ten egzemplarz oferuje jedynie zamykanie i otwieranie centrlnego zamka pilotem). Moduł z pilotami to koszt z przesyłką 63,00 PLN (Panowie w ASO zażyczyli sobie za usługę doposażenia auta w zdalne sterowanie "tylko" 350,00 PLN), a zamontowałem go osobiście. Nieocenioną pomocą (za co dziękuję!!!) był jeden z powyższych postów z informacją o kolorach przewodów. W rewanżu :-), dla zainteresowanych Kolegów z tego forum załączam schemat podłączenia powyższego modułu do instalacji elektrycznej pojazdu. Zastanawiałem się nad wypasionym "zrób to sam", ale jeśli ktoś ma odwagę zabierać się za dłubanie przy instalacji, to załączony schemat jest zdecydowanie wystarczający, tym bardziej, że są na nim dwie sweet-focie obrazujące miejsce zamontowania odpowiedniego sterownika pojazdu, fotka konkretnej złączki oraz lokalizacja i kolory przewodów. Pozdrawiam i powodzenia
thenygoos
P.S. Na razie nie podłączyłem kierunkowskazów, ponieważ nie miałem czasu na poszukiwanie odpowiednich przewodów, ale jak tylko podłączę, to zaktualizuję schemat...
Nawigacja
[#] Następna strona