Forum > i30 FD
Problemik z silnikiem przy załączonej klimatyzacji
szyszak_30:
Nie wiem czy to chodzi o filtr kabinowy, aczkolwiek mam już 13 tyś na liczniku, ale klimy użyłem może z 10 razy, a problem z zapachem pojawia się nieiedy i nie wiadomo skąd. A co do spadku mocy to nie może być tak że autko które ma taki przebieg odczuwa pracę klimatyzacji, jeżeli chodzi o moc to co się dzieje w autkach które mają mniejsze silniki a też mają klimę. Może poprostu coś jest nie tak z naszymi autkami, jakieś błędy w komputerze silnika, albo nie wiem co jeszce. Jeżeli Hyundai się tak reklamuje że autka są takie świetne i daje tyle gwarancji to niech coś z tym zrobi
kml:
--- Cytuj ---Nie wiem czy to chodzi o filtr kabinowy, aczkolwiek mam już 13 tyś na liczniku, ale klimy użyłem może z 10 razy, a problem z zapachem pojawia się nieiedy i nie wiadomo skąd
--- Koniec cytatu ---
Z potencjalengo grzyba w układzie i brudnego filtra.
--- Cytat: "szyszak_30" ---A co do spadku mocy to nie może być tak że autko które ma taki przebieg odczuwa pracę klimatyzacji, jeżeli chodzi o moc to co się dzieje w autkach które mają mniejsze silniki a też mają klimę
--- Koniec cytatu ---
Masz silinik ZALEDWIE 1,4 i tego nie przeskoczysz. Klima kradnie moc a jak tej mocy nie ma za dużo, a nie ma, to sie to czuje i koniec.
--- Cytat: "szyszak_30" ---Może poprostu coś jest nie tak z naszymi autkami, jakieś błędy w komputerze silnika, albo nie wiem co jeszce. Jeżeli Hyundai się tak reklamuje że autka są takie świetne i daje tyle gwarancji to niech coś z tym zrobi
--- Koniec cytatu ---
Wszystko jest dobrze. Jak masz z tym aż TAKI problem to idź na jazde testową jakimkolwiek innym porównywalnym samochodem i będzie dokładnie tak samo. Naprawde dobrze Ci radze nie idź do ASO z tekstem " mam błedy w kompie bo szarpie przy włączaniu klimy" bo się po prostu zbłaźnisz i Cię wyśmieją.
IgoReCzeK:
--- Cytat: "kml" ---gummi.cezar, ale tak jest w każdym samochodzie z małym silnikiem. Rozmawiałem kiedyś na ten temat z osobą, która miała różne rózniste samochody i powiedział mi że nie czuć klimy od 150 bhp+ więc nie ma się czym przejmowac.
--- Koniec cytatu ---
Witam. Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze do tematu. Stojąc czasem na skrzyżowaniu przy naciśniętym hamulcu (silnik jest na wolnych obrotach i trochę dociążony automatyczną skrzynią biegów), też odczuwalny jest moment załączenia się sprężarki od klimatyzacji. Pozdrawiam Igor.
wlad:
--- Cytat: "szyszak_30" ---Nie wiem czy to chodzi o filtr kabinowy, aczkolwiek mam już 13 tyś na liczniku, ale klimy użyłem może z 10 razy,
--- Koniec cytatu ---
dlatego własnie prawdopodobnie śmierdzi-klima jest po to,by jej używać :-D
w nieuzywanej rosną grzyby jak po deszczu...
--- Cytat: "szyszak_30" ---A co do spadku mocy to nie może być tak że autko które ma taki przebieg odczuwa pracę klimatyzacji, jeżeli chodzi o moc to co się dzieje w autkach które mają mniejsze silniki a też mają klimę.
--- Koniec cytatu ---
jako pocieszenie powiem ci ,że w elantrze z o połowe większym silnikiem jest to samo.zaś w atosie wystarczy włączyć światła by silnik to odczuł.
jak mówił ś.p. adam opel-nic nie zastąpi dużej pojemności skokowej silnika z wyjątkiem jeszcze większej pojemności :!:
kml:
--- Cytuj ---jak mówił ś.p. adam opel-nic nie zastąpi dużej pojemności skokowej silnika z wyjątkiem jeszcze większej pojemności
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam za ignorancję i niewiedzę ale kto to był? Co do pojemności to jest to święta racja. 3.0 V6 robi różnicę :>
Nawigacja
[#] Następna strona