Forum > Accent
[Accent LC] Dopasowanie części.
(1/1)
Mar91Ko:
Witam.
Mam do was pytanie chciałbym wymienić przegub w moim accencie tylko problem w tym że są 3 rodzaje tych przegubów i nie wiem który będzie pasował. Zamawiałem już jeden i okazało się że nie zgadza się średnica i 4 godziny walki z wymianą przegubu na nic. Moja prośba, jeżeli ktoś wie jaki przegub do mojego Accenta bardzo prosiłbym o podanie mi danych technicznych a najlepiej jak ktoś by jeszcze podał jakiś dobry sklep internetowy w którym kupuje części.
Druga sprawa to tarcze hamulcowe. Mają one 16 mm i są trochę pofałdowane. Chciałbym je z toczyć tylko nie wiem do jakiej grubości mogę to zrobić żeby nie przesadzić.
Trzecia i ostatnia sprawa to zderzak przedni też nie wiem który będzie pasował do mojej wersji nadwozia.
Proszę o pomoc :->
kosmos2011:
--- Cytat: "Mar91Ko" ---Trzecia i ostatnia sprawa to zderzak przedni też nie wiem który będzie pasował do mojej wersji nadwozia.
--- Koniec cytatu ---
Podziwiam Ciebie cały rok szukać zderzaka to się nazywa wytrwałość. Minimalna grubość tarczy hamulcowej 17 mm, a wymiar nominalny 19 mm http://autowanda.pl/?page=catalog/browse&cat%5Bcat%5D=29c8ba45&cat%5Bcmf%5D=39c&cat%5Bcmo%5D=160c&cat%5Bcve%5D=4bec&offset=0&sort=
Złośnik:
16 ?
Jeśli są wentylowane i to przód i masz 16 w tej chwili to możesz spokojnie wyrzucić je na śmietnik. Powinny mieć chyba minimum 20. A nowe 22. Przetaczanie robi się zasadniczo przy niewielkich zabrudzeniach, i niewielkich odchyłkach. Ilość materiału jaki można zebrać jest niewielki, żeby jeszcze mieścić się w bezpiecznej granicy.
20 to minimum, ludzie dociągają nawet do 16 na wentylowanych tarczach, m=zmieniają klocki i myślą, że wszystko gra. Sam ostatnio mierzyłem i mam praktycznie 0,2 ponad 20. I to już kwalifikuje się do przygotowań na nowe. Cienkie tarcze szybciej się grzeją, mają tendencję do pękania. Oczywiście miałbyś 20 to bym się nie czepiał i spokojnie byś mógł jeszcze chwilę pojeździć a tak to już powoli jest niewesoło.
mam nadzieję, że się nei mylę no ale na pełne tarcze na przód to maksymalnie pewnie 14mm lub 10 a przy wentylowanych to zwykle jest 22 a minimalnie to ok. 20-19.
Nawigacja