Forum > Accent

Problem z centralnym zamkiem - siłownik.

<< < (3/7) > >>

soviet100:
No ale pewnie to ciężko podłączyć wszystko i trzeba rozbierać wszystko a podałby mi ktoś linki jak to w ogóle na allegro wygląda ?

kml:

--- Cytat: "soviet100" ---No ale pewnie to ciężko podłączyć wszystko i trzeba rozbierać wszystko a podałby mi ktoś linki jak to w ogóle na allegro wygląda ?
--- Koniec cytatu ---

No wlasnie nie ponieważ masz już instalację w samochodzie i odepniesz stare i załozysz nowe. Poszukaj użyszkodnika na allegro stig_pl czy jakoś tak i on tego wszystkiego ma w ciul po prostu. Popros to moze Ci podeślą instrukcję zanim kupisz. Jak drzwi rozebrać znajdziesz na forum, śrubokręt grosze kosztuje a przewody są kolorwe :) Pograż temat, poszukaj w sieci i jak poczujesz sie na siłach to mozesz to zrobić. Jak wymieniałem siłownik to też sie bałem, ale stara i sprawdzona zasada pt "STARANNIE, POWOLI, PO KOLEI i SPOKOJNIE" działa wyśmienicie.

soviet100:
Czas mam narzędzia mam bo mi się nigdzie nie spieszy więc siedzieć przy tym mogę ok dzięki koledzy a stary kluczyk będzie pasować do drzwi ? bo on podobno ma jakieś zabezpieczanie jak chciałem go dorobić to się nie dało .

wlad:

--- Cytat: "soviet100" --- stary kluczyk będzie pasować do drzwi ? bo on podobno ma jakieś zabezpieczanie jak chciałem go dorobić to się nie dało .
--- Koniec cytatu ---

pewnie chodzi o kod do immobilizera-to nie ma nic wspólnego z centralnym zamkiem.a zamka jako takiego nie zmieniasz. :mrgreen:

kml:

--- Cytat: "soviet100" ---a stary kluczyk będzie pasować do drzwi ? bo on podobno ma jakieś zabezpieczanie jak chciałem go dorobić to się nie dało .
--- Koniec cytatu ---

Tak, ponieważ nie zmieniasz zamka tylko urządzenie elektryczne które te zamki otwiera za pomocą klucza/pilota. Problem z dorobieniem jest ponieważ samochód ma immobilajzer i klucz musi byc pod to dostrojony. Nie wiem jak tam się potoczą Twoje losy z tym samochodem ale jezeli na dłużej to dobrze by było mieć 2 klucz bo jak coś by sie stało to będzie problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej