Forum > Accent

Szyberdach w Accencie I 95r. X-3

<< < (2/2)

kml:

--- Cytat: "Cien" ---Bez przesady, przeciez na pewno zabezpieczy krawedzie jakims specyfikiem. Poza tym do krawedzi ciecia (uszczelka) woda sie nie dostaje.
Wiekszym problem bywaja tylne blotniki - hehe
--- Koniec cytatu ---

A jak chcesz zabezpieczyć krawędź. NIe wierze, że w pewnej chwili się tam woda nie dostanie a korozji nie będzie widać. Ja to jakoś nie moge się przekonać do takich akcji tak samo jak do wycinania otworów na szyby w vanach gdzie są pełne ściany.

Cien:
a ile widziales takiej rdzy na wlasne oczy ??
To samo mowia o dziurze na antene CB, a robilem to w kliku autach i poznij po kliku latach zdejmujac taki uchwyt nie zauwazylem rdzy, co daje mi pewna podstawe do Twierdzenia ze mowienie o rdzewiejacych brzegach to troche mit.
Ponadto jesli by nawet tak bylo , to dodam ze brzeg takiego szyberdachu ma ze 2 cm. wiesz ile czasu musialby ten brzeg korodowac zeby to wyszlo ?? :)

kml:
Cien, a widziałeś jak koroduję blacha pod fabrycznym mocowaniem anteny do radia? Lakier wstaje pod spodem. To że brzeg ma 2 cm to nie jest raczej zaleta bo jak skoroduje to szyber wpadnie do środka :D

Ja jestem sceptyczny w sprawie szyberów ale jeszcze bardziej w sprawie montażu takich rozwiązań przez specóff i dlatego tak nieco na przekór szukam dziury w całym :-P

Cien:

--- Cytat: "kml" ---dlatego tak nieco na przekór szukam dziury w całym :-P
--- Koniec cytatu ---

Domyślam się.
Ja także wolę fabryczne rozwiązania, ale jak się nie co się lubi ... to się lubi co się ma :D
U siebie też założyłbym podobny szyber ... gdybym nie miał klimy ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej