Forum > i30 GD
[i30] Łuszcząca się kierownica i gałka zmiany biegów I30 new
paradoks1:
Panowie
Jak tam wasze kierownice obszyte " podobno skórą "
Moja po przebiegu 10000km (i po zimie) wyglądała jakby miała przekręcone co najmniej 250000km. Guma schodziła płatami z kierownicy i drążka zmiany biegów Brakowało tylko żeby nitki zaczęły się pruć :) . Szkoda tylko że serwis musiał świecić oczami za producenta który mnie oszukał bo obszycie miało być ze skóry. Reklamacja uznana bezproblemowo (kierownica + gałka zmiany biegów - obszyte u tapicera ) i całe szczęście że nie wymienione na nowe bo pewnie po roku była by ta sama historia.
Problem ten występuje w ix20 ale z tego co wiem nagminnie w HYUNDAI- u
a jak u was - proszę sprawdzić w końcu zapłaciliście za skórę ???
Yaro:
Widać że jest coraz gorzej im nowsze auto tym jakość "skóry" i nie tylko pozostawia wiele do życzenia. U mnie kierownica i gałka łuszczy się.
foxtrot49:
U mnie auto za nowe, 500 km. Ale mam w rodzinie handlowca co skóry sprzedaje i on jako szpenio w temacie mówi tak " że skóra to fakt, ale w skali do 10 daje 3, gorsze dają tylko na obszycia parasolek". jedyne co poradził to pielęgnacja, ponoć TENZI ma coś do skór dobrego, ale jeszcze nie próbowałem.
Dowiedziałem sie jeszcze że bardzo duże znaczenie mają ręce które sie naturalnie troche pocą. Pot to odczyn kwaśny, a u niektórych ręce sie pocą bardziej, i to podobno jest żródło łuszczenia sie skór wszelkiego rodzaju.
Obecnie przejechanie 50.000 KM, żadnych śladów zużycia.
piratez:
u mnie to samo
widze ze to standard
na liczniku 12tys km
swoja droga pokaz zdjecie obszycia bo z tego co widzialem to tragicznie to zrobili
wire1:
Dobrze że mam normalną kiere, a ostatni nawet żałowałem ale teraz już nie żałuję, jednego problemu mniej :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona