Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] poduszka powietrzna
maciekw:
no właśnie. Ponieważ czasem przepisy są zakręcone, nie byłem pewny tego, że można przewozić roczniaka przodem, w foteliku z przodu przy włączonej poduszce. W myśl zasady - jeżeli nie zabronione, to dozwolone :)
jaclwapl:
jak dla mnie to nie można. Samochód ma poduszkę więc nie można... już widzę jak ktoś się tłumaczy, że poduszka jest odłączona. Policjant nawet tego nie sprawdzi, bo nie ma takiej możliwości i od razu wypisze kwita... Prosta sprawa - masz poduszkę to nie da rady.
Oczywiście chodzi o przewożenie dziecka tyłem... Przodem to możesz wozić kogo chcesz pod warunkiem, że ma fotelik odpowiedni:)
agusia_x:
Nie można przewozić tyłem, czyli malutkie dzieciaczki w nosidełkach, bo te montuje się tyłem do kierunku jazdy. Roczne dziecko już raczej jeździ w normalnym foteliku czyli montowanym przodem do kierunku jazdy. W tym przypadku nieważne czy poduszka jest czy nie.
szkodnik:
--- Cytat: "jaclwapl" --- Policjant nawet tego nie sprawdzi, bo nie ma takiej możliwości i od razu wypisze kwita...
--- Koniec cytatu ---
A w jaki sposób sprawdzi że poduszka jest?
Najprościej jest napisać maila z zapytaniem na stronę www.fotelik.info powinni dać radę odpowiedzieć.
GrzegorzK:
Jeśli dobrze zrozumiałem . Jeśli nikt nie się siedzi na fotelu pasażera to poduszka jest automatycznie wyłączana ? jeśli jest fotel żle podłączony lub nie podłączony też będzie taki sam komunikat ? teraz nie reaguje na zapięcie pasów napis miga na pulpicie
Nawigacja