Forum > Atos / Atos Prime
Hamulce przód
artur2:
Witam,
Podczas hamowania słychać u mnie dość wyraźny stukot-kołatanie jeszcze nawet przez chwilę po puszczeniu hamulca, czy ktoś z kolegów wie co może być przyczyną? dodam ze klocki były niedawno zmieniane.
Witek:
Okładziny od klocków się prawdopodobnie odkleiły. Klocki złej jakości wytrzymują w Atosie przebiegi rzędu 10 000 km. Oczywiście może to być inna przyczyny, ale u mnie coś takiego zawsze jest ostatnim ostrzeżeniem do zmiany klocków. Najlepiej odkręcić koło i sprawdzić hamulce. :>
artur2:
Nie jeżdżę atosem często, zwykle stoi nawet całymi tygodniami.
Klocki były wymieniane w warsztacie jakiś rok temu, nie sądzę że zrobiłem w tym czasie 10tyś, może powodem że coś szoruje i stuka jest to że auto jest mało używane?
Zajrzę w wolnej chwili do klocków ale tak sobie też myslę że dobrze by było też przeczyścić i nasmarować tłoczki hamulcowe, ale nie bardzo wiem jak się do nich dobrać.
Karwass:
No albo tarcze mogły się odkształcić i są do przetoczenia! Lecz myślę, że tak jak kolega powiedział są to klocki! Pozdrawiam:)
wlad:
--- Cytat: "artur2" ---Klocki były wymieniane w warsztacie jakiś rok temu, nie sądzę że zrobiłem w tym czasie 10tyś, może powodem że coś szoruje i stuka jest to że auto jest mało używane?
--- Koniec cytatu ---
miałem te same objawy -był zatarty zacisk hamulcowy.takie są skutki,gdy auto nie jeżdzi...
Nawigacja
[#] Następna strona