Forum > Tucson JM
jak to jest z tym m+s?
weldon:
Masz rację - po dokładniejszym sprawdzeniu:
M+S oznacza dopuszczenie opony do użytku w zimie, a więc stosowane jest zarówno w przypadku opon cyt.:
>>zimowych jak i całorocznych oraz terenowych i niektórych dostawczych<<.
Czyli, jeżeli nie ma na niej dodatkowego oznakowania typu śnieżynka lub chmurka z deszczem lub śniegiem
oznaczającego typowe zimówki, możemy przetłumaczyć to sobie jako "Morze+Słońce" i chasać cały rok :-).
pzdr
PS co to są "opony do SUV'ów"?
rambo_3m:
--- Cytat: "weldon" ---
PS co to są "opony do SUV'ów"?
--- Koniec cytatu ---
Opony o wyższych nośnościach i z oznaczeniem 4x4 ale nie czysto terenowe, np. Pirelli Scorpion ATR, Dunlop GrandTrek AT3, Continental 4x4Contact,
kml:
Tiger07, wpływ wujka samo zło z USiA. Tam na KAŻDYCH oponach musi być napisane M+S bo inaczej ludzie nie kupują a ich zima jest taka, ze może i śnieg leży ale drogi zawsze czarne, czyste suche więc nie ma problemu z jazdą.
weldon:
(OT)
>> Opony o wyższych nośnościach i z oznaczeniem 4x4 ale nie czysto terenowe, ...<<
Acha.
Czyli mogę powiedzieć:
Mam dwa Ducato na "oponach od suw'ów".
Bajka. I znów się czegoś nauczyłem. ;-)
A są od crossoverów? <- pytanie retoryczne
pzdr
PS faktycznie to M+S ładują wszędzie!
Można się ostro przejechać :-/
kml:
--- Cytat: "weldon" ---(OT)
>> Opony o wyższych nośnościach i z oznaczeniem 4x4 ale nie czysto terenowe, ...<<
Acha.
Czyli mogę powiedzieć:
Mam dwa Ducato na "oponach od suw'ów".
Bajka. I znów się czegoś nauczyłem. ;-)
A są od crossoverów? <- pytanie retoryczne
pzdr
PS faktycznie to M+S ładują wszędzie!
Można się ostro przejechać :-/
--- Koniec cytatu ---
Nie, do ducato masz opony do vanów. Pierwsza definicja opon "Opony o wyższych nośnościach i z oznaczeniem 4x4 ale nie czysto terenowe" moim zdaniem jest słuszna i prawdziwa. Osobiście nie rozróżniam SUVa od crossovera i nie wiem czy to sie może autentycznie różnić.
Oprócz napisów na boku opony jest jeszcze czynnik, który nazywa się MYŚLENIE i pozwala olać marketingowy bełkot i dobrać ogumienie do autentycznych potrzeb.
Nawigacja
[#] Następna strona