Forum > Accent

Wymiana uszczelniaczy zaworów

<< < (11/11)

Zbyszek:
wymień uszczelniacze zaworów, resztę uszczelniaczy silnika jeśli się nie "pocą" lub nie ciekną ja bym zostawił w spokoju...

Teges:
Hmmm... tylko że wiecie... wstyd sie przyznac ale prawie poł roku tak jeżdże i po prostu chcialem jednostke rozebrac na czesci pierwsze, poczyscic gdzie trzeba (bo zasyfiony zapewne jest konkretnie), splanowac gdzie trzeba no i złożyć na nowych uszczelkach...
No chyba ze macie jakis specyfik co sie go gdzies wlewa i on mi wyczysci tam srodeczek bez rozkręcania ;-)
Generalnie wychodze z założenia że to auto ma mi jeszcze posłużyc kilka lat i nawet jak bedzie mnie stac na cos lepszego to zostane przy moim hultaju (a pieniedzmi i tak sie zajmie żona :mrgreen: )
Wole to co mam włożyć w tego bo uważam go za jeden z lepszych samochodów jakie miałem, a jego bezawaryjność jest wręcz zaskakująca... no i design... jak na 10cio latka tez całkiem całkiem...

Pozdro

horvat:
Mam pytanie odnośnie "znikania" oleju na okolo 12tys dolalem okolo 3litrow jakies 2 setki na tysiac czy to duzo ? Silnik wydaje sie byc "suchy" , zadnych "skapow" pod autem nie ma .
Niewiem czy jest sie czym martwic czytalem ze nie ktorym kilka razy tyle bierze ?

Miromat:
To jest jeszcze do zaakceptowania. Jeżeli tylko nie będzie rosło ...

Cien:
horvat, jak napisał Miromat - ilość zupełnie do przyjęcia u mnie właśnie idzie znacznie więcej - także zacznę od uszczelniaczy, przy okazji iż zawory słychać że już do regulacji są gotowe bo klepią :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej