Forum > Accent

Wymiana uszczelniaczy zaworów

<< < (6/11) > >>

Cendra:
gratuluję, nic tak nie cieszy jak udane poprawki w aucie przynoszące widoczne korzyści :)

mklukasz:
No fajnie.. napisz jeszcze po jakiś kilku tyś czy nadal jest ok :-)
A może ktoś wie czy w silniku 1.6 16V D4GR także można w podobny sposób wymienić uszczelniacze?

Kris_DG:

--- Cytat: "Miromat" ---
Zawory były podtrzymywane sprężonym powietrzem. Tak mi wyjaśniał mechanik, bo nie byłem przy tym.
--- Koniec cytatu ---

Da sie obejsc bez tego wystarczy krecic wałem tak zeby GMP wypadał pod aktualnie robionymi uszczelniaczami.

kml:
Miromat, myślisz ze jak byś poprosil mechaniora to coś więcej by powiedział na ten temat? Wiem, ze nikt nie zdradza swoich sztuczek ale warto coś wiedzieć w razie "jak by co" Okrutnie mnie ucieszyła ta informacja o wymianie bez zrzucania głowicy :)

Miromat:

--- Cytat: "kml" ---Miromat, myślisz ze jak byś poprosil mechaniora to coś więcej by powiedział na ten temat? Wiem, ze nikt nie zdradza swoich sztuczek ale warto coś wiedzieć w razie "jak by co" Okrutnie mnie ucieszyła ta informacja o wymianie bez zrzucania głowicy :)
--- Koniec cytatu ---

Też masz problem z zużyciem oleju? Jeśli jesteś z Warszawy (bo na wizytówce użyłeś takiego skrótu, że trzeba się domyślać) to mogę dać Ci adres i telefon do niego. To bardzo dobry mechanik, od 12 lat robię u niego naprawy pogwarancyjne. Koszt taki, że nie warto się babrać samemu. Szczególnie, jeśli nie ma się w tym doświadczenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej