Forum > i30 FD

Głośniki

<< < (2/3) > >>

dario_79:
Hertz jak najbardziej. Tylko patrz, żeby były dwudrożne. Co do tych kenwood - jak chcesz je kupic, to lepiej fabryczne zostaw. Po za tym nie są dedykowane - chwyt marketingowy. A to dlatego, że nie mają chociażby dystansów jakie są potrzebne. Bez dystansów nie otworzysz szyby, bo się oprze na głośniku. Więc albo musisz dokupić dystanse, albo zniszczyć oryginalny glosnik z hyundaia odzyskując dystans, gdyż są jako jedna całość.

WADE1982:
NO w końcu ktoś się odezwał :) dzięki wielkie za info....

jakbyś mi wskazał jeszcze :) linkiem z allegro jakie "Ty" masz założone głośniki ;-)
tak żebym już kupił te właściwe, chyba że coś jeszcze możesz zaproponować ? polecić, to będę wdzięczny //////

i powiedz mi czy te :) zakupione przez Ciebie one już mają dystanse (które można bez problemu zamontować w oryginalne hyundajowskie) już bez kombinowania  ?
http://allegro.pl/hertz-dsk165-3-dystansemdf-smycz-kurier-wroclaw-i5305929536.html
na tej aukcji widzę że  DYSTANSE GRATIS TYLKO JAKBYŚ MI POMÓGŁ WYBRAĆ JAKIE MODEL ? 1.............27 ?

i jak właśnie grają ?

dużo lepiej? głośniej?

dario_79:
Hertz robi chyba tylko dwa modele Dcx i Dsk. Ja mam dcx 165.3. Grają ładnie, zresztą w prawie każdym samochodzie miałem hertza. Kupiłem kiedyś blaupunkty (polecane były) i szybko się ich pozbyłem. Co do dystansów. Przecież w tym linku co podesłałeś nie ma dystansów do hyundaia. Ale jak już dają darmo, to weź sobie uniwersalne. Najwyżej nawiercisz nowe otwory pod śruby.
Jeszcze jedno - hertz i pewnie nie tylko nie robi głośników dedykowanych. To by bylo bez sensu. Wiesz ile musieli by naprodukować modeli? :)

WADE1982:
tak właśnie zrobię :)

dzięki wielkie !!!!  ;-)

Dario chcę wymienić przednie jak i tylne głośniki ! i stąd jeszcze zapytanie czy głośniki z przodu w naszych poliftowych i30 różni się od tylnych głośników (mam na myśli średnicę itd)  czy mogę w ciemno brać takie same >?

w tym przypadku Hertz DSK165.3 +DystanseMD

raptor:
Cięzko znaleźć informacje na temat głośników do i30 tek Ja tez planuję wymiane na Hertze EV F 165.5 są bardzo płaskie więc powinny z dystansami pasować Pytanie mam dotyczące wysoko tonowych czyli tweeterów

Jakie tam powinny się zmiescić ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej