Forum > Lantra
Lantra J2, prawidłowy poziom oleju silnikowego...
bzyk:
Panowie w mojej lantrze 97 2.0GLS, po przebiegu 250kkm ojej znikal w ilosci 2-3litry na 10 000(full sysntetyk), jest to wg producenta norma :) ... moge Wam doradzic jedna sztuczke... NIGDY nie zalewajcie oleju na FULL... polecam po wymianie wlewac 3.5 lita, potem sprawdzac systematycznie.. jesli zejdzie ponizej minimum.. dolewamy tylko tyle, zeby bylo troszke nad MIN-a... dluzej popracuja wtedy uszczelniacze w silniku, bo cisnienie nie bedzie przerastac srednich stanow... zalewajac "pod korek" Powodujecie szczytowe cisnienie jakie moze wytrzymywac uklad, co przy wiekszych przebiegach wcale nie jest wskazane... Olej bedzie znikal zdecydowanie w mniejszych ilosciach.. a silnik posluzy dluzej...(moja byla juz lantra ma aktulanie 340kkm, i jeszcze lata)
wtom:
--- Cytat: "bzyk" ---.. jesli zejdzie ponizej minimum.. dolewamy tylko tyle, zeby bylo troszke nad MIN-a... dluzej popracuja wtedy uszczelniacze w silniku, bo cisnienie nie bedzie przerastac srednich stanow... zalewajac "pod korek" Powodujecie szczytowe cisnienie jakie moze wytrzymywac uklad, co przy wiekszych przebiegach wcale nie jest wskazane...
--- Koniec cytatu ---
co ty za bzdury wypisujesz! <glupek2> (poczytaj sobie o zasadzie działania pompy olejowej zębatej) ciśnienie oleju w układzie nie zależy od poziomu (skrajny przypadek to brak oleju, bo wtedy nie ma z czego zrobic ciśnienia). ciśnienie w układzie zależy od prędkości obrotowej pompy olejowej i po to masz zawór nadmiarowy by ciśnienie trzymało się w odpowiednich granicach. poziom oleju po odpaleniu schodzi na min (przy zalanym pod max statycznie), więc jak jeździsz na min to pompa nie ma co ciągnąć, nie mówiąc juz o jeździe po nachyleniach itp.
otymalnie jest trzymać poziom pod max-a, jak byś tak traktował diesela z turbina jak proponujesz, to długo byś nie pojeździł
RIX2:
witam.czy brak oleju w silniku może być przyczyną jego szarpania po rozgrzaniu?
wtom:
--- Cytat: "RIX2" ---witam.czy brak oleju w silniku może być przyczyną jego szarpania po rozgrzaniu?
--- Koniec cytatu ---
ale to co... na sucho jeździsz :shock:
Złośnik:
Brak oleju może być rpzyczyną zatarcia silnika !!! a szarpanie hmm - myślę że przy poziomie oleju przez długi czas na b.niskim poziomie moż eoznaczać powolny jeśli nawet i nie zaawansowany koniec silnika...
Nawigacja
[#] Następna strona