Kolego zdjęcie mam faktycznie ze starymi oponami o których wspominasz, ale już od 1,5 roku jeżdżę na standardowych, więc myślę że nie o to chodzi. A poza tym nie wydaje mi się żeby jednakowe opony na wszystkich kołach mimo że większe powodowały by usterkę mostu - nie sądzę że przeciążenia są o wiele większe (tamte opony były większe od standardu o bodajże 3%).
ps. szukając na zapas mostu używanego na każdym jak byk widnieje napis z ostrzeżeniem żeby nigdy nie obracać kołem gdy jedno tylne koło jest podniesione (na przeglądzie właśnie tak się działo, nie z podniesionym, ale do sprawdzenia ręcznego kręcone było po jednym tylnym kole...na wszelki wypadek będę unikał takich sytuacji w przyszłości)
[ Dodano: 2013-10-16, 17:37 ]
Witam, jednak te huczenie pochodzi z tylnego mostu, do wymiany. Moje pytanie jest następujące, orientuje się może ktoś czy do wersji 125KM w automacie pasują mosty z innych modeli?? Chodzi mi o np manual 113KM lub z benzyniaków?? Wydaje się że mosty powinny być takie same, ale proszę o podpowiedzi.