Forum > Getz

[Getz] Zabezpieczenie małego ogniska rdzy

<< < (8/14) > >>

pterodaktyl:
Witam
Niestety atakująca rdza na nadkolach (zwłaszcza tylnych) to "zaleta" starszych modeli hyundaya :).
Problem jest jak najbardziej do ogarnięcia.
U mnie blacharz wziął za naprawę:
1. nadkola tylne + założenie plastikowych nadkoli + lakierowanie - 950 zł
2. konserwacja podwozia wraz profilami - 550 zł.
Nadmienię, że tylne plastikowe nadkola dobierał z jakiegoś innego modelu (nie wiem jakiego).
Pozdrawiam

kosmos2011:
Panowie uzupełnijcie profile (jest na górnej belce forum) post#31 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&start=30

Rusek temat korozji nadwozia w Getz już istnieje.

robaszek127:
U mnie to samo. Blacha w getzach jest chyba gorsza niż w tanim tico i mimo ocynku bardzo rdzewieją błotniki czy nawet sanki.
Ja na szczęście znalazłem taniego mechanika bo dla mnie kosmos zapłacić za konserwacje 550zł.
Tyle wiem, że raczej już więcej hyundaia nie kupię ze względu na kiepskie blachy.

kosmos2011:
Kolega robaszek127 też już może wpisać do profilu prawidłowy silnik G4EA zamiast jak poprzednio G4EN.

Mały Budda2207:
I mi się zdarzyła nie miłą niespodzianka: dziura w lewym przednim błotniku, na wysokości progu. Masakrycznie to wygląda. Rozmawiałem już z blacharzem. Proponuje wymienić cały błotnik, co wycenił na ok. 1 tys. zł (oczyszczenie i zabezpieczenie kawałka progu i lakierowanie nowego błotnika). A zamiennik błotnika to koszt 115-140 zł. Z własnych doświadczeń jakie macie, czy to cena w miarę dobra za pracę lakiernika i blacharza?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej