Forum > Getz

[Getz] Zabezpieczenie małego ogniska rdzy

<< < (6/14) > >>

Andy:

--- Cytat: "robaszek127" ---
U mnie jakieś 2 lata temu pojawiły się bąbelki na tylnych blotnikach. teraz już jest gorzej co gorsza bąble wypełnione są pod lakierem jakby wodą a nie ma uszkodzenia powłoki.

--- Koniec cytatu ---

Rdza przeżarła blachę od spodu, dlatego powłoka nie uszkodzona. Miałem ta samo w jednym czy dwóch miejscach.

--- Cytuj ---

No i dziwne w środku przerdzewiało jedno mocowanie do którego przykręca się fotel. Wstawiłem nową plus pomalowałem podłogę w kabinie podkładem i barankiem by zimą woda tam blach nie ruszała.
--- Koniec cytatu ---

Jesli chodzi o środek, to też mam trochę rdzy na tej suwnicy, po której suwa się fotel oraz rdzą pokryła się dźwignia od klapki wlewu benzyny. Zadziadowali na paru cm kwadratowych metalu :)

tOmki:

--- Cytat: "Andy" ---Jesli chodzi o środek, to też mam trochę rdzy na tej suwnicy, po której suwa się fotel oraz rdzą pokryła się dźwignia od klapki wlewu benzyny. Zadziadowali na paru cm kwadratowych metalu :)
--- Koniec cytatu ---

U mnie ta dźwignia już jest idealnie ruda :]

amig:
Nie mogę się nadziwić temu co czytam. U mnie (10 lat) i nic. Parę lat temu zauważyłem odrobinę na klapie silnika o spodu ale po stłuczce mam nową. W środku koło foteli gdzieś tam coś widać lub np dźwigienka od wlewu paliwa. Gdzieś kiedyś wyczytałem że podobno są różne fabryki Hyundaia (może się mylę) jedna z nich jest w Indiach i tam jest zupełnie inna bajka. Tam faktycznie kaszana jest odstawiana, czytałem to przy okazji i 30 gdy w czasie gwarancji zaczęło zżerać tylną klapę, ktoś to opisywał. Przy okazji jak można sprawdzić z której fabryki dane auto pochodzi?

Tiesto83:
U mnie z kolei:
1) Tylne nadkole - purchle na rantach tuż przy kole.
2) Dach przy antenie - purchle dookoła.
3) Nieszczęsna klamka przy tylnej klapie - to samo co punkt 2.

Kudłaty_1975:

--- Cytat: "amig" ---Przy okazji jak można sprawdzić z której fabryki dane auto pochodzi?
--- Koniec cytatu ---

Po numerze VIN znajdziesz w jakim kraju został Twój samochód wyprodukowany. Poniżej link do strony, gdzie można sprawdzić kraj:

https://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_%28VIN_codes%29/Hyundai/VIN_Codes

Mój jest turek i się zgadza. Nr VIN zaczyna się na litery NL. Nie wiem, czy u innych osób (autach), też się będzie zgadzać, ale zawsze to w jakiś sposób zaspokoi ciekawość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej