Forum > Tucson JM

Tucson - olej i płyn chłodniczy

(1/4) > >>

tbiros:
Witam
Prosze o informację jaki olej był oryginalnie lany do silnika 2,0 benzyna 140KM - ile tego oleju wchodzi podczas wymiany.
Proszę o informację czy powodem budowy zbiorniczka wyrówczego zamykanego poprzez zatrzaskowy kapsel są minimalne ubytki płynu chłodniczego poprzez jego odparowanie.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Przeniesione i doklejone przez teklę:
Jeszcze proszę o informację jaki był lany fabryczny olej lub jaki powinien być i ile go wchodzi do silnika

albert:
Temat zamieściłeś w niewłaściwym miejscu, ale administrator lub moderator z pewnością go przeniesie we właściwe miejsce, czyli Warsztat.  ;-)
Płyn chłodniczy pod wpływem temperatury rozszerza się i stąd zbiorniczek wyrównawczy. Jak jest zimny, to powinien osiągac poziom min., a jak ciepły to max. Odparowanie to rzeczywiście minimalne ubytki, ponieważ może on odparowywać tylko przez otwór przelewowy, którym jest usuwany nadmiar płynu.

y4r3k:
Odnosnie oleju to bedzie troche informacji:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2418&postdays=0&postorder=asc&start=0

A z chlodniczym nie wiem... u mnie zdazaly sie wycieki na wezach.

kosmos2011:
Pojemność układu smarowania silnika 2,0  4 litry.

tbiros:
Taki olej bo obecnie mam zalany 5w30 a z innych tematów wynika zalewany był 5w40.
Rozumiem ze odparowywanie płynu chłodniczego w minimalnych ilościach poprzez przewód spustowy odpowiedzialny za usówanie nadmairu płynu to normalne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej