Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
zepsuta skrzynia. wymiana czy naprawa?
harabin:
--- Cytat: "Tigersoft" ---harabin napisz coś więcej bo już nie pamiętam o co kaman :P
--- Koniec cytatu ---
Ty mi załatwiłeś kontakt z tym gościem od skrzyni bo miałem kupić tą drogą z allegro i gdyby nie ty to by wydał prawie 150zł więcej. Pamiętasz chyba co na GG pisaliśmy :D
Cendra:
--- Cytat: "tjumek" ---ale do s-coupe pasuja też skrzynie od innych modeli. Gdzieś miałem taka tabele z wykazem skrzyń pasującyhc do poszczególnych modeli ale nie moge znaleść. Jak by ktoś mial to prosiłbym o podesłanie albo napisanie modeli od jakich hyundajków moge wpakować skrzynie
--- Koniec cytatu ---
szukaj szukaj, to może być baaardzo przydatne :) co prawda moja działa ok, ale mogła by mieć dłuższe przełożenia...
BartBartez:
Do Scoupe I gen (odwrotnie zamontowany silnik) pasuje skrzynia od Lancera. MA o wiele dłuższe przełożenia. Słabszy na starcie ale za to V max bardzo się podnosi. Kiedy silnik miał jeszcze większość kucyków na IV biegu wyciągnąłem z tego 190km/h i około 200 na V.
Przypominam, że silnik 8V i fabryczne 84KM
tjumek:
Niestety nie znalazłem tej tabeli. Znalazłem na allegro skrzynie od s-coupe z 95r (przebieg chyba 160tys). Wychodzi 3 stówki z transportem. Do skrzyni jest miesiąc gwarancji. Myśle że będzie dobra.
Tigersoft:
--- Cytat: "harabin" ---
--- Cytat: "Tigersoft" ---harabin napisz coś więcej bo już nie pamiętam o co kaman :P
--- Koniec cytatu ---
Ty mi załatwiłeś kontakt z tym gościem od skrzyni bo miałem kupić tą drogą z allegro i gdyby nie ty to by wydał prawie 150zł więcej. Pamiętasz chyba co na GG pisaliśmy :D
--- Koniec cytatu ---
Aaaa, pamiętam, pamiętam :)
Sorki ale czasem nie kojarzę sytuacji z osobami bo juz mam kontakt i staram się pomóc tylu osobom posiadającym s-coupe ze juz sam sie gubię :P Większość z nich nawet nie jest na forum :) dzięki temu sam coraz lepiej poznaję to auto :) No to mam nadzieję że skrzynia dobrze się sprawuje :P
Nawigacja
[#] Następna strona