Forum > i30 FD

[i30CW] system blokowania drzwi

<< < (6/6)

jachu:
Witam, dużo przekopałem stron, filmów i postów i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Auto otwieram z kluczyka. Po przekręceniu kluczyka otwierają się wszystkie drzwi plus bagażnik, podobnie gdy zamykam kluczykiem drzwi kierowcy/ pasażera z przodu zamykają się wszystkie drzwi plus bagażnik. Od wczoraj nie działa centralny zamek. Gdy przekręcam kluczyk w zamku aby otworzyć, otwierają się tylko drzwi kierowcy. Gdy od środka otworzę pozostałe drzwi i chce auto zamknąć- wkładam kluczyk do zamka drzwi kierowcy, zamykają się tylko drzwi kierowcy.
-Nie działa zamykanie drzwi od środka przyciskiem "lock".
-Sprawdziłem bezpieczniki są ok.
Gdzie szukać problemu, czy może problem to siłownik lub sterownik centralnego zamka ?-
Poproszę o podpowiedź jak usunąć problem.

guniak:
Może podpowiem, w astrze g przez pół roku nie zamykały się tylne jedne drzwi przez centralny zamek, usterka sama ustąpiła,Spróbuj innym kluczykiem

kosmos2011:
Zamknij drzwi i podaj masę z GF11 na pin 6 (otwarcie) i potem na pin 23 (zamknięcie) złącza MF12 (złącze składa się z wtyczki męskiej i żeńskiej).

Jeśli po podaniu masy zamek zadziała to znaczy że coś jest nie tak z aktywatorem w drzwiach kierowcy.
.

jachu:
kosmos2011 dziękuję, jutro to sprawdzę.

[ Dodano: 2017-12-01, 22:02 ]
Kosmos2011 doszedłem do momentu , ze zdałem boczek i centralny zaczął działać. Upewnilem się 3, wiec skręciłe boczek z powrotem.  Zamykam drzwi i nie działa! Tylko teraz o dziwo od środa działa, bo wcześniej centralny nie reagował nawet na przycisk lock w środku.
Hmm co raz bardziej zadziwiają mnie Koreańczycy.
A złącze z pianmi znajduje się za kolejną osłona aluminiowa, ona jestem trzymana na nitach również? Próbowałem znaleźć  i nie chciałem uszkodzić zdejmując metalowa/aluminiowa oslene.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej