Forum > Lantra

[Lantra J2] Coś lekko chrobocze przy mocnym hamowaniu.

<< < (2/2)

Złośnik:
Moje też jeździ. Nie stoję u mechanika czekając na cuda i modląc się do Boga, zeby to było to...
Jak widzę nieraz nowe paski odjeżdżające z myjni na lawecie to mnie aż rozsadza ze śmiechu albo latający dookoła jak mrówki po całym parkingu sąsiedzi jak żebracy z kablami w dłoni i hasłem: pożycz pan prądu, pożycz prądu... bo muszę szybko do roboty.
Za dużo wsadziłem w to auto aby już teraz z nim się żegnać, zwłaszcza że problem został szybko rozwiązany. Winę ponoszą klocki które dzięki mnie oczywiście - praktycznie już nie istnieją. :) A kwestia niedawnego złego ustawienia geometrii auta i nierównego skrętu w obie strony - też zażegnana - D. Misiek ustawił odpowiednio drążki i końcówki dzięki czemu warsztat zbieżność ustawił po 30 minutach dosłownie - wykonując słownie - dwa obroty kontr-nakrętką przy końcówkach. A teraz niuanse:
Drążek był założony odpowiedniej długości. Geometrię ustawiał jakiś młokos w wieku lat 18 chyba, więc niestety nie zrobił tego porządnie. A sumując wszystko - magiel nie był nawet dotknięty (a ponoć był regenerowany - bzdura) - i uwaga - dla megafachmana ustawiającego zbieżność - drążek był jeden za krótki (był dobry) to wiecie co zrobił ? Na gwint poprzez który wkręcany jest drążek do końcówek magla była nakręcona nakrętka - ot tak aby drążek stał się dłuższy i mniej się wkręcił w stronę magla. Brawo - po prostu profeska w każdym calu.

ed. błyndy, Panie! (; tekla

BartBartez:

--- Cytat: "Złośnik" ---Na gwint poprzez który wkręcany jest drążek do końcówek magla była nakręcona nakrętka - ot tak aby drążek stał się dłuższy i mniej się wkręcił w stronę magla
--- Koniec cytatu ---

No to już może grozić kalectwem lub śmiercią pasażerów :evil:

Złośnik:
No chyba, ale czy ja wiem w końcu robili tak dlatego aby cyt. "była wystarczająca ilość gwintu jaka musi się w kręcić w końcówkę aby było bezpiecznie i aby nie było niebezpieczeństwa rozkręcenia lub nietrwałości połączenia". To żeby wydłużyć skrócili gwint z drugiej strony. Co za ludzie. Ja pierdziele.

To tak jakby za mało było rzeczy do prania w pralce to dorzucić ze dwa pustaki i będzie ok.

tekla:
//www.youtube.com/watch?v=QxOo9zWBXmw

Złośnik:
Usunę off topy. Ale wkleję również od siebie:

Powód dla którego sam robię auto a nie oddaję do znajomego Stasia za rogiem bo tata a Marcin powiedział:

http://motoryzacja.interia.pl/wydarzenie/uzywane/news/druciarstwo-polakow-takie-auta-jezdza-po-drogach,1723211,5906

[ Komentarz dodany przez: tekla: 2013-05-07, 22:30 ]
:shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej