Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 219183 razy)

Offline gurszczak

• Giełda
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Listopad 2013, 20:52:07 »
Cytat: "Zibi"
Cytat: "Azool"

Może nie jak kiedyś ale jestem przekonany że różnica pomiędzy benzyną a dieslem jest. Na co dzień w pracy jeżdżę dieslem. Nie jest to generalnie odczuwalne, nie zwracałem na to uwagi dopóki nie zainstalowałem kamery. Na postoju wyraźnie widać że obraz delikatnie drga, w benzynie to nie występuje. Nie wiem jak to jest w Hyundaiu, ale w  poprzednim Oplu i teraz w Renault mam taki efekt. Oczywiście wystarczy delikatnie podnieść obroty i efekt znika.

od pewnego czasu mam na przedniej szybie Mio MiVue 388 (kamera z GPS) i przy najbliższej okazji postaram się nagrać jakieś 30 sekund na postoju, aby koledze udowodnić, że kolega jest w błędzie.

Cześć planuje zakup tej kamery możesz strzelić fotkę jak to wyglada zamontowane jak poprowadziles przewód dzięki

Azool

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Listopad 2013, 22:23:29 »
Cytat: "Zibi"

od pewnego czasu mam na przedniej szybie Mio MiVue 388 (kamera z GPS) i przy najbliższej okazji postaram się nagrać jakieś 30 sekund na postoju, aby koledze udowodnić, że kolega jest w błędzie.

Spoko Zibi, nie musisz mi niczego udowadniać, wierze Ci na słowo że tak jest :) Też mógłbym  wrzucić kawałek filmiku, tylko po co, zbyt dużo zmiennych aby to porównać ( urządzenie, typ mocowania, miejsce mocowania). Żeby  była jasność przypominam że nie testowałem tego na IX-e bo nie mam takiej możliwości. Ale żadne dwumasy i tym podobne nie zniwelują wspomnianego efektu w 100%. Nawet kiedyś wspominali o tym w "zakupie kontrolowanym".

Ptok

• Gość
Pierwszy bieg delikatny problem
« Odpowiedź #122 dnia: 25 Listopad 2013, 07:59:16 »
Witam,

Forum obserwuje od dawna, od niedawna mam Hultaja Ix35 z benzynowym silnikiem 2.0 166KM i 6-cio biegową skrzynią. Obserwuje delikatne problemy z wrzucaniem pierwszego biegu  (nie zawsze). W Subaru tak miałem z wstecznym i "ten typ tak miał". Czy ktoś zauważył coś podobnego?

Pozdrawiam,

Ptok

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #123 dnia: 25 Listopad 2013, 08:04:23 »
Miałem podobnie w Toyocie z 1 i wstecznym ale to było spowodowane tym że te biegi nie miały synchronizatora czy jakoś tak pomagało wciśnięcie 2x sprzęgła może w ix też tak jest hmmm.

piotrekgotrek

• Gość
Re: Pierwszy bieg delikatny problem
« Odpowiedź #124 dnia: 25 Listopad 2013, 09:30:43 »
Cytat: "Ptok"
Witam,

Forum obserwuje od dawna, od niedawna mam Hultaja Ix35 z benzynowym silnikiem 2.0 166KM i 6-cio biegową skrzynią. Obserwuje delikatne problemy z wrzucaniem pierwszego biegu  (nie zawsze). W Subaru tak miałem z wstecznym i "ten typ tak miał". Czy ktoś zauważył coś podobnego?

Pozdrawiam,

Ptok

Rozmawiałem na ten temat z serwisantem. Powiedział, że to normalne w ix35, i że "należy dwa razy wcisnąć sprzęgło".

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #125 dnia: 25 Listopad 2013, 11:30:18 »
Cytat: "gurszczak"

Cześć planuje zakup tej kamery możesz strzelić fotkę jak to wyglada zamontowane jak poprowadziles przewód dzięki

urządzonko jest mega, tylko jeden mały problem, soft nie śmiga pod Win8, na Win7 wszystko hula, uchwyt mam zamontowany za lusterkiem wstecznym i go nie ruszam tylko na niego zakładam kamerkę, kabel przewieszam przez pałąk lusterka wstecznego i schodzi do gniazda zapalniczki - nie montuję go na razie na stałe. Fotoradary są tylko stacjonarne, więc Automapa się przydaje do ostrzegania przed innymi zagrożeniami.
Zaraz będę śmigał, więc wrzucę focisza.

[ Dodano: 2013-11-25, 15:33 ]
Obrazek

[ Dodano: 2013-11-25, 15:33 ]
nie wiem czy widać ten obrazek, bo to podlinkowana fota z fejsa.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #126 dnia: 27 Listopad 2013, 09:54:45 »
widać ok, tylko ten kabelek nie przeszkadza trochę :( szukam czegoś małego dobrze nagrywającego i nie rzucającego się w oczy za bardzo.

Czy możne można jakoś podłączyć pod napięcie które jest w lusterku wstecznym?

Offline tomko04

• HKP
  • **
« Odpowiedź #127 dnia: 27 Listopad 2013, 10:28:48 »
odebrałem mojego iksa w zeszłym tygodniu. Czytałem w instrukcji,że centralny zamek powinien zamknąć auto po ruszeniu i przekroczeniu 15km/h. Ale u mnie tego nie ma..? pozostaje serwis?

mron

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 27 Listopad 2013, 11:05:43 »
Cytat: "tomko04"
odebrałem mojego iksa w zeszłym tygodniu. Czytałem w instrukcji,że centralny zamek powinien zamknąć auto po ruszeniu i przekroczeniu 15km/h. Ale u mnie tego nie ma..? pozostaje serwis?

Tak pozostaje serwis bo to tylko można na komputerze ustawić. I jest 20 km/h.

boberek

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 27 Listopad 2013, 11:50:21 »
Cytat: "mron"
Cytat: "tomko04"

Tak pozostaje serwis bo to tylko można na komputerze ustawić. I jest 20 km/h.

U mnie można z poziomu ustawień włączyć lub wyłączyć tą funkcje. Proponuję pogmerać w ustawieniach komputera pokładowego. Ja mam wersję Style, nie wiem jak u Ciebie kolego.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #130 dnia: 27 Listopad 2013, 12:27:36 »
a jak wejść w ten komputer pokładowy hmmm ja mam tam tylko informacje o zużyciu paliwa na ile starczy i takie tam nic wiecej nie widziałem

mron

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 27 Listopad 2013, 12:43:58 »
a jak wejść w ten komputer pokładowy hmmm ja mam tam tylko informacje o zużyciu paliwa na ile starczy i takie tam nic wiecej nie widziałem

Dokładnie mam tak samo. Z poziomu komputera to mogę sobie tylko coś pooglądać, żadnych ustawień. W wersji z 2012 (premium) nie ma takich opcji. Już kiedyś było na forum, że jak ktoś chce to ustawienie to niech powie przed odbiorem samochodu to ustawią przed wydaniem - ja tak zrobiłem.

Azool

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: 27 Listopad 2013, 16:19:02 »
Kolega boberek jak widać ma wersje z 2013, być może coś zmodyfikowali i użytkownik  może sobie parę rzeczy sam spersonalizować. W innych markach to norma...

cruel

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 27 Listopad 2013, 17:14:01 »
Aha, no u nas też to nie działa. A tak zachwalali przy kupnie, że coś takiego jest :D
To się kiedyś powie o tym przy okazji jak na serwisie się będzie. Z taką pierdółką to nie ma sensu jechać, skoro i tak można samemu zamki poblokować po wejściu.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #134 dnia: 27 Listopad 2013, 21:39:24 »
widać ok, tylko ten kabelek nie przeszkadza trochę :( szukam czegoś małego dobrze nagrywającego i nie rzucającego się w oczy za bardzo.

Czy możne można jakoś podłączyć pod napięcie które jest w lusterku wstecznym?

aktualnie okazjonalnie z tego korzystam, więc póki co nie przeszkadza, na tym ledwo co widać, więc coś mniejszego to już będzie tragedia, tu masz ten plus, że ostrzega przed radarami, a co do jakości to kwestia gustu, na mój wystarczy, ale jak chcesz FullHD to nie wiem.

To ma wbudowany akumulator, ale pierdółkę, starcza na jakieś 5 minut, zasilanie to standard USB czyli +5V, jak masz tyle na lusterku to spokojnie starczy.