Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 219339 razy)

majkel

• Gość
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #285 dnia: 24 Kwiecień 2015, 18:21:56 »
Chłopaki - w ASO też mi mówili, że i regulacja na zamku i ciśnienie.  Generalnie niewiele pomaga i trzeba walić jak w starej syrenie. Przy otwartych drzwiach jest co prawda nieco lepiej, ale problem nie znika. Pomanipuluję jeszcze i zobaczę.

Jacekpoznan

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: 27 Lipiec 2015, 20:13:13 »
Witam od miesiaca posiadam nowego ix35 przejechane dopiero mam 1000km.Przy parkowaniu przy przebiegu ok 400km zanikly mi biegi i zapalila sie kontrolka z kluczykiem i samochodem zolta...Po zgaszeniu i odpaleniu biegi byly .Przy przebiegu ok 900km tez podczas parkowania problem sie powtorzyl.Czy ktos z takim czyms sie zetknal? Lub wie co to moze byc?pozatym samochod ok. :?:

klemens

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: 28 Lipiec 2015, 14:58:54 »
Co do poprzednich postów: klapę bagażnika reguluje się odbojnikami (takie czarne po bokach klapy).
 Faktycznie, ostatnie drzwi/klapa, które się zamyka trzeba pier.....ć.
Nie wyrabiają się żaluzyjki, mające odprowadzać nadmiar ciśnienia. TTTM, czyli ten typ tak ma.

PiotrAlbre

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: 28 Lipiec 2015, 16:55:08 »
U mnie rownież jest problem z zamykaniem klapy. (pierwszy misesiąc)Jak otworze jakies drzwi lub okno zamyka sie pod swoim ciężarem.
Z drzwiami jest tak samo wystarczy lekko pociągnąć i sie zamykają.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: 29 Lipiec 2015, 00:20:09 »
Jak klapa zamyka się pod swoim ciężarem to do wymiany są teleskopy od klapy.

PiotrAlbre

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: 29 Lipiec 2015, 01:32:14 »
Troche złe sie wypowiedziałem klapa trzyma ok tylko przy zamkniętych drzwiach musze mocno walnąc klapy by sie zamknęła a przy otwartych jak zamykam wystarczy ze pociągnę a ta zamyka sie dobrze.;)

Offline balldome

• Giełda
« Odpowiedź #291 dnia: 29 Lipiec 2015, 02:02:24 »
tak jest w hultajach, musisz się przyzwyczaić, tak został zrobiony.
Ewentualnie możesz dociążyć drzwi i klapę i w środek wrzucić ze 2 kg metalu (oczywiście odpowiednio go przymocować) i od razu będzie się lepiej zamykał.

Acher

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: 29 Lipiec 2015, 10:43:30 »
Od wczoraj mam raczej dziwny problem z moim iXem.

Zauważyłem, że nie świecą światła mijania - kontrolka na desce się świeci więc albo żarówki przepaliło (nieraz zdarza się parami) albo bezpiecznik.
Dzisiaj rano wsiadam, świeci się lewe światło prawe nie - czyli nie bezpiecznik.
Chyba wymienię żarówki, ale coś mi to wygląda na zwarcie w instalacji. Co sądzicie?

PS. Jakie żarówki w światłach mijania są w IX35 z 2011r? W instrukcji tego nie znalazłem. Na oko to H4, ale pewności nie mam.

Toms

• Gość
« Odpowiedź #293 dnia: 29 Lipiec 2015, 11:13:01 »
Jest w instrukcji gdzieś na końcu :) H7 żarówki osram są montowane w oryginale 2 lata spokojnie wytrzymują jedną mam od nowości 3 rok świeci jedną wymieniałem
pozdro

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #294 dnia: 19 Grudzień 2016, 21:56:30 »
Nie wiem jak u was ze sztywnością nadwozia, bo u mnie niestety pojawiło się skrzypienie w tylnej  części karoserii np przy zjeżdżaniu z krawężnika. Młodzieniec z serwisu pojeździł i stwierdził że on nic nie słyszy, a stwierdziłem ( w myślach)  że muszę zmienić serwis.  :-D

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #295 dnia: 20 Grudzień 2016, 11:00:42 »
Normalka. Uszczelka bagażnika skrzypi. Jest okres zimowy i wszystkie gumy i plastyki dają znac o sobie.. prosty sposób; kup w aptece glicerynę w płynie, posmaruj wszystkie uszczelki w aucie i bedzie cisza. Robię to co jakiś czas i pomaga....

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #296 dnia: 20 Grudzień 2016, 18:19:26 »
Obawiam się, ze problem jest w sztywności nadwozia, trzeszczenie i skrzypienie zaczęło się już  wcześniej i ma chyba związek ze zdemontowaniem przez serwis drzwi prawych tylnych i klapy bagażnika ( w klapie łuszczył się lakier na styku z uszczelką, a drzwi "się lekko porysowały" o filar w garażu). Ma takie wrażenie że czegokolwiek dotknie serwis  to potem ten element się odzywa. :-(    np fotel kierowcy po wymianie poszycia i pianki zaczął trzeszczeć.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #297 dnia: 21 Grudzień 2016, 08:21:25 »
U mnie też wymieniali w serwisie piankę i poszycie. Znowu poszycie pęka a pianka-gąbka sie kruszy pod siedzeniem. A sztywność nadwozia jest kiepska. Jak staniesz jednym tylnym kołem na krawężniku, a pozostałe stoją na równej powierzchni, to klapy bagażnika możesz nie domknąć. Tak się wichruje nadwozie i nic z tym nie zrobisz... :shock:

Offline belgrano

• Giełda
« Odpowiedź #298 dnia: 26 Grudzień 2016, 12:21:41 »
Ja mam zle odczucie co do skrzyni. Jak redukuje z 2 na 1 to mam klopot z wbiciem 1. Ciężko wchodzi tak kolo 1500 obr. Zwlaszcza na zakretach nie wiem czy skręcać czycwalczyc z 1 ka. Wchodzi pomprostu ciezko. Zastanawiam sie jak w waszych?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #299 dnia: 27 Grudzień 2016, 09:10:39 »
Z jedynką to chyba standard. U mnie też ciężko wchodzi. Jak auto jest rozgrzane to biegi wchodzą lżej. Na zimnym silniku ciężko jest zredukować z III biegu na II, a o pierwszym to nawet nie myślę.....