Forum > Lantra

[Lantra J2] Łożysko rolki napinającej pasek klimatyzacji.

<< < (2/4) > >>

Złośnik:
No właśnie. Ja wziąłem SKF. Rozumiem, ze coś może kosztować 250zł ale nie wówczas gdy mamy do czynienia z okrągłym kawałkiem metalu i łożyskiem w środku. Bez jaj.

albert:
Po 40 latach pracy, związanej m.in. z łożyskami i ich eksploatacją, mogę stwierdzić z całą odpowiedzialnością, że łozyska SKF to najwyższa półka. Jeśli miałem do wyboru łożyska różnych firm, zawsze bez wahania wybierałem SKF. Pracowałem w Zakładach Chemicznych Police, gdzie instalacje pracują na okrągło przez cały rok, a jeden dzień postoju instalacji, np. z powodu awarii łożyska, kosztuje kilka milionów złotych. Jest to chyba jakiś argument.  :-P

BartBartez:

--- Cytat: "albert" ---Jeśli miałem do wyboru łożyska różnych firm, zawsze bez wahania wybierałem SKF
--- Koniec cytatu ---

Tylko, że teraz kupując SKFa nie zawsze w środku jest SKF.

albert:

--- Cytat: "BartBartez" ---Tylko, że teraz kupując SKFa nie zawsze w środku jest SKF.
--- Koniec cytatu ---

Nie spotkałem się jeszcze z takim czymś. Ja kupuję łożysko SKF, a nie opakowanie z napisem SKF. Jeżeli tak jest, to jest to oszustwo. Chyba, że na opakowaniu jest nazwa jakiejś firmy pakującej, a w środku niespodzianka. Tylko to powinno być jasno napisane i wtedy ja się na to godzę lub nie.

Przepraszam za odejście od głównego tematu, już mnie tu nie ma.  :oops:

Złośnik:
Jednak dwie śruby trzymają korpus napinacza. Dwie M14. I M14 trzyma koło. Trochę trzeba się na machać grzechotką :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej