Forum > i30 FD

[i30] Felgi aluminiowe do i30 hbk z Czech.

(1/3) > >>

Albercik:
Witajcie,

Dawno temu już się witałem, ale nowa praca, małe dziecko i nie było czasu na nic, więc nie przedstawiłem nawet auta. Jednak dotarłem do pewnego momentu, kiedy z okazji urodzin syna chciałem mu kupić felgi alu do auta :D

No i tu się pojawiły schody - w internecie piszą, że i30 miało ET 47 i 50.

W tej chwili mam fabryczne stalówki 15" (opona 195/65). Chciałem felgi w takim samym rozmiarze, żeby opony zostały te same (są prawie nowe, mają dwa sezony). Wiem, że felgi muszę kupić 15", 5,5J. Pozostaje tylko kwestia ET.

Moje auto to 2010 rok z plastikowymi progami (po FL) składany w Czechach. Chciałem kupić felgi o trochę większym odsadzeniu, bo IMO te fabryczne są za mocno zagłębione w nadkolach, ale nie wiem od jakiego odsadzenia wyjść.

Wszelka pomoc mile widziana :)

P.S. Felgi, jakie chcę kupić to ATT 540C, tylko, że występują one tylko w rozmiarze 15" 6,0J, czyli trochę za szerokie jakby i nie wiem, czy obecne opony na nie wejdą...

albert:
Poczytaj, może to coś pomoże:
http://www.felgi.pl/artykul/szerokosc-felgi-i-odsadzenie-et-offset

wwojtas77:
Ja kupiłem felgi takie jak przedstawiłeś na fotce i śmigam bez problemu.
6,0x15 na oryginalnych oponach.

Albercik:
No to felgi kupione :)

Finalnie zdecydowałem się na Dezenty RE 6,0Jx15 ET40. Dużo lepiej wygląda, niż na fabrycznym ET47 :)

albert:
Na pewno lepiej i lepsza jazda. Koła poszły na zewnątrz, czyli zwiększył się ich rozstaw i lepiej auto trzyma się na zakrętach. Ja u siebie zamiast fabrycznego ET 46 dałem alufelgi z ET 35 i jest super. Szerokiej drogi na szerokim rozstawie.  :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej