Autor Wątek: Poszukuję panewek  (Przeczytany 4023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marek.m

• Gość
Poszukuję panewek
« dnia: 04 Kwiecień 2009, 08:15:35 »
Witam.
Jak w temacie...
Okazuje się, że stworzył się większy problem.
Wczoraj kierownik ASO poinformował mnie, że sprowadzone przez nich panewki nie pasują, że podobno szukał wszędzie gdzie to jest mozliwe i... trzeba czekać nie mniej niż 2 tygodnie na sprowadzenie...
a i tak mam duże obawy, czy sprowadzą właściwe, bo mają już podobno trzeci komplet i żaden nie pasuje.
Może ktoś z Was ma więcej wiadomości od ASO, którzy nie wystawiają nosa poza swoją własną sieć???
Panewki I-szy nadwymiar do silnika jak obok, w wizytówce.

pozdrawiam

Tigersoft

• Gość
Poszukuję panewek
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwiecień 2009, 21:52:14 »
hej.
ja proponuję ci odwiedzić jakiś zakład, który szlifuje silniki, głowice itp :)
Oni robią tam przeważnie wszystko w silnikach i mają dostęp do prawie wszystkich części. Do mojego Scoupe Turbo szukałem wszędzie panewek, w ASO zamówiłem w końcu bo nikt nie miał i miałem czekać koło 2 tyg, potem sie okazało ze i tak nie mają. oddawałem głowice do szlifu i wspomniałem o panewkach szefowi. Wykonał jeden telefon do łodzi i na następny dzień już odbierałem panewki w Szczecinie :) Wcale nie duzo skasował, ponad 2 razy mniej niż chcieli w aso. panewki pracują do tej pory, a ASO dzwoniło do mnie prawie 2 miesiące po zamówieniu informując mnie ze juz są zamówione przeze mnie panewki :) Oczywiście ich olałem :) W szlifierniach mają dostęp do wszystkich takich części silnika - idz tam najpierw :)

Hants

• Gość
Poszukuję panewek
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maj 2009, 11:05:16 »
We wtorek bede dosc intensywnie szukal timing belt kita, przy okazji zapytam w Portsmouth. Daj znac, czy jeszcze aktualne

Dodane

Słuchaj, zadzwon sobie do http://www.richmondhyundai.co.uk/
i popros o Dana (jang lad, blond her, parts department ;-)

Mlody chlopak, widze, ze jarzy o co chodzi, daje dobre ceny, jesli Ci do Eire nie wysla, to moge odebrac i wyslac to do Ciebie.

Ewentualnie poszukaj w Polsce.

fusior

• Gość
Poszukuję panewek
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maj 2009, 21:54:39 »
MTS
tel. (012) 398-43-80

jeśli nigdzie nie możesz znależć warto tam zadzwonić, koleś spoko do dogadania
napewno istnieje możliwość zakupu na podobnych warunkach co allegro ;)
szlifowanie bloków, wałów, korbowodów, fezowanie gniazd itp, panewek ma od groma POLECAM !!