Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] nowe przednie amortyzatory

(1/6) > >>

BMsw:
Witam, zaczne nowy temat bo szukajka nie znalazła, a miano wicie, jakiej firmy polecacie amory na przód?, co lepsze, gaziaki czy olejowo-gazowe? Czekam na opinie podparte doswiadczeniami.

maciekw:
kayaba. opinia moja i kilku znajomych i warsztatów, w których robiliśmy. dobra cena i jakość.

nie ma czegoś takiego jak amortyzatory gazowe. są olejowe i gazowo-olejowe. Zdecydowanie mieszane.

kosmos2011:
Jeśli szukasz do SM (w temacie zaznaczyłeś CM) to prawy przód 54660-26300 KYB 334501, lewy przód 54650-26300 KYB 334500. Potwierdzam kup KYB i bedziesz zadowolony, cena od 224 pln/szt.

BMsw:
Mam złe doświadczenia z kayabami kiedyś kupiłem zestaw do chryslera wymieniałem je w zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej no i żeby mieć papier z prawidłowego montażu wjechaliśmy na ścieżkę. No i niespodzianka nowiuśkie amory a ich sprawność wahała się w okolicach 40%. Jeszcze imałem wielkie problemy z reklamacją dopiero po napisaniu do filii KYB w Polsce i za ich wstawiennictwem udało mi się odzyskać gotówkę. Kupiłem na ich miejsce amory firmy SACHS i było wszystko ok. Niestety na alledrogo nie znalazłem sachs do sanciaka

kosmos2011:
Sachs lewy 313361, prawy 313360. Na allegro świat się nie kończy. Coś mi się zdaje że masz większe doświadczenie w wyborze amortyzatorów niż się Ci wydaje. Czy te 40% nie wyszło przypadkiem w zimie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej