Forum > i20

[i20 PB] Światła do jazdy dziennej Hyundai i20

<< < (8/9) > >>

Jesionki:
Troszkę nie jarzę  :-P  to jest schemat instalacji czy wtyczki z puszki z postu #34?
Oznaczenie cyfrą 1 i 11 postojówek to nr przewodu we wtyczce tej co pin 17 to (+) po masie? Czy dobrze rozumiem?

kosmos2011:
To jest schemat świateł postojowych , tablicy rejestracyjnej i wnętrza.

Plus od postojowych jest na wtyczce I/P-KE na pinie 1 lub 11.

Jesionki:
Kumam dzięki wielkie  :-D

[ Dodano: 2016-12-05, 18:33 ]

--- Cytat: "el capitan" ---A te białe cuda na obrzeżach to co?;) Sól?

Zresztą jak obejrzał to kierownik ASO stwierdził, ze tak nie może być i wymienią na nowe...wiec może jednak nie przesadzam, skoro auto jest nowe i montuję do niego nowe akcesoria;)?

W swojej astrze F wymieniałem światła i udało mi się nic nie zabrudzić - a modyfikacji dokonywałem na parkingu przed blokiem;)
--- Koniec cytatu ---

Panowie a czy te "białe cuda" to nie ślad po cięciu zderzaka, a nie klej? Badam sprawę bo sam chcę założyć światła dojazdy dziennej LED, ale jest problem właśnie z miejscem na nie.
Mianowicie, niektóre zderzaki nie mają w tym miejscu zaślepek, tylko kratki są odlane z całością. Mało tego niektóre nie mają również wogóle uchwytów do mocowania lamp... i tu zaczynają się schody z koncepcją trwałego mocowania LED-ów.

kosmos2011:
Jesionki ponownie żeby ktoś przeczytał to co dopisałeś do postu [Dodano: 2016-12-05, 18:33 ]  w momencie gdy Twój post jest ostatnim w temacie musisz:

Po dopisaniu poprzez funkcję odpowiedź trzeba wejść w edytuj (z prawej strony postu) zaznaczyć całą treść postu, następnie iksem koło edytuj trzeba skasować cały post i na końcu poprzez odpowiedź należy wkleić całą treść i ponownie wysłać. To co zrobiłeś dotychczas powoduje że post wyświetla się jako przeczytany i nikt nie wie że coś dopisałeś.

Przykład montażu świateł przeciwmgłowych.

Jesionki:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Obrazek
--- Koniec cytatu ---

Dziś wziąłem się za weryfikację informacji pozyskanych z forum z rzeczywistością i zonk :(
mam inna puszkę niż kosmos 2011 sugerowałeś... moja jest jak na zdjęciu. Ta którą opisywałeś jest raczej ze starszego modelu, w każdym razie inna :(. Czy masz rozeznanie, gdzie w mojej puszce znaleźć (+) po stacyjce i plus świateł postojowych, tak aby się wpiąć w komorze silnika? Myślę o podłączeniu w puszce nie przy lampie...
W komorze silnika nie mam innej puszki i nie widać żadnych wtyczek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej