Forum > Atos / Atos Prime
Wymiana wkładu lusterka bocznego?
zybon:
Witam...
Ostatnio maja dziewczyna stala sie szczesliwa posiadaczka Atosa z 2000 roku i mam pytanie jak sie zabrac do wymiany wlkadu w lusterku bocznym bo jest cale popekane zakupilem juz nowa wkladke ale jest to poprostu zwykle lusterka z tasma dwustronna z tyl, a to stare jest zatopione w plastiku i teraz nie wiem poprostu rozbic bo konca (ale to 7 lat nieszczescia :mrgreen: ) i przykleic to na ten plastik czy trzeba to jakos wyciagnac calosc z tym plastikiem <co?>
Jesli ktos przerabial ten temat to prosze o pomoc...
BartBartez:
Kupiłeś samo szkło przeznaczone do naklejenia na rozbite lustro. Nic nie musisz wyciągać.
zybon:
No wlasnie tak sie do tego przymierzalem zeby to poprostu przykleic na to stare ale troszke to wtedy odstaje, i nie chowa sie w obudowie...
rafmed:
Witam serdecznie! Jest z tym nieco pracy i trzeba podejść do tego sposobem. Potrzebować będziesz suszarki aby nagrzać plastikowy rant i wówczas musisz wciskać wkład lusterka w ten plastik. Wiem, ze nie jest to łatwe do zrobienia ale się da. Miałem ten problem i naprawde zajęło mi to około 30 min roboty nim lusterko było poprawnie zrobione.
BartBartez:
--- Cytat: "rafmed" ---Potrzebować będziesz suszarki aby nagrzać plastikowy rant i wówczas musisz wciskać wkład lusterka w ten plastik
--- Koniec cytatu ---
Wszystko byłoby OK ale kolega zakupił podróbkę i wątpię aby pasowała w miejsce oryginału.
Nawigacja
[#] Następna strona