Forum > Lantra
[Lantra J2] Bardziej skręca w lewo niż w prawo. Co wymienić
Złośnik:
I jak? Nikt nie wie co to by mogło być ? Co te cwaniaki porobiły? Zostaje tylko pomierzyć listwę magla na końcach i zobaczyć czy na ustawionej kierownicy na wprost tyle samo wystaje? Czy Ci fachowcy mogli przestawić kierownicę? Czy też poduszka wymusza tylko odpowiednią pozycję kierownicy na kolumnie? Krzyżaka kolumny nie da się rozebrać więc tu na pewno nie grzebali.
Orty. Przed znakami zapytania nie stawiamy spacji. tekla
Hants:
Jak to "co zrobili" - spieprzyli Tobie geometrię.
Pozycję kierownicy 'wymusza się' własnie końcówkami drązków kierowniczych.
Złośnik:
Ale jak mam prosto kierownicę to koła są prosto i jedzie równo. Mało miejsca do magla ale po pierwsze nie widzę kompletnie aby go demontowali to raz - więc kłamali a najprawdopodobniej zrobili tak - uwaga - bo możecie paść ze śmiechu lub na zawał. :(
Jak mówiłem jeden drążek był krótszy - a więc nie mogli zrobić tak, żeby był obecny bez zmiany jakiegokolwiek stanu rzeczy bo za mało się wkręcała końcówka na niego aby było bezpiecznie a żeby koło nie ocierało o wahacz przy maksymalnym skręcie w jedną stronę (skoro krótszy). Poszli po "rozum" do głowy i to co najprawdopodobniej wymyślili. Kolumna kierownicza z maglem jest połączona tzw. krzyżakiem - podwójnym. Na obu jego końcach są obejmy ściskowe na śruby 10 lub 12 które zaciskają się na wieloklinie kolumny i przekładni - i to działa. Ale pod jednym warunkiem - że krzyżak jest zamontowany wówczas gdy magiel jest po środku i kierownica na wprost.
Teraz uwaga - co tu zrobić aby zrobić geometrię a klientowi wcisnąć że wszystko gra ? Proste - demontujemy krzyżak z magla - robimy geometrię na prostych kołach przestawiając tak naprawdę magiel o tyle aby nakręcić końcówkę na drążek odpowiednio i ustawić zbieżność. Po czym na tak przestawionym maglu zamontować krzyżak z kierownicą na wprost. Efekt - taki jak ja mam - czyli nieodpowiednio ustawiony magiel. I najprawdopodobniej tak to zostało fachowo zrobione. Teraz pytanie - czy fachowcy ale - przez duże F - poradzą sobie z ustawieniem magla i zamontowaniem nowego drążka - oryginalnego i ustawieniem odpowiednio zbieżności czy to dwie osobne sprawy i mechanik też tu potrzebny - czyli inny zakład ? Pytam - bo czasu za bardzo nie mam a przegląd się zbliża :(
Hants:
--- Cytat: "Złośnik" ---Ale jak mam prosto kierownicę to koła są prosto i jedzie równo.
--- Koniec cytatu ---
Czy piszczy na sliskim asfalcie podczas zakrętów? Jsli tak, to masz żle ustawioną geometrię.
Złośnik:
Nic takiego nie występuje.
Nawigacja
[#] Następna strona