Autor Wątek: [ix20] Kamera cofania w IX 20  (Przeczytany 7486 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tommii

• Giełda
[ix20] Kamera cofania w IX 20
« dnia: 22 Kwiecień 2013, 14:26:04 »
Witam kolegów.
Proszę o informację, gdzie macie zamontowane (jeśli macie) kamery cofania w swoich IX-ach? Jak ktoś ma fotkę to będę wdzięczny.
Za każdą pomoc dziękuję.

beazee

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwiecień 2013, 14:27:21 »
Spodziewałbym się, że nad ramką tablicy, gdzieś pomiędzy lampkami

Offline irekmiecz

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwiecień 2013, 14:42:00 »
Oryginalnie są montowane jak na załączonym zdjęciu http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-ix20/1600x1200/wallpaper_2f.htm
 A jako akcesoria dodatkowe są przynajmniej dwie możliwości; w ramce tablicy rejestracyjnej oraz w miejsce lampki oświetlającej tablicę rejestracyjną.
 Gdzie chcesz mieć podgląd z kamery?
 Mi osobiście najbardziej podoba się pomysł z podglądem w wewnętrznym lusterku wstecznym.
 Też mam chwilami ochotę zamontować taki gadżet.

Offline tommii

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwiecień 2013, 14:46:38 »
Dzięki za szybką reakcję, a w szczególności za fotkę oryginalnej kamerki. :lol:

Offline scoobytomy

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Listopad 2018, 07:23:08 »
Witam, przepraszam, że odkopuje temat, ale niedawno kupiłem ix20 i chcę zamontować kamerę cofania (prawdopodobnie przy tablicy rejestracyjnej, jak duży obszar na boki może taka kamera pokazać), zastanawiam się jednak gdzie umieścić wyświetlacz (radio nie ma takiej opcji), niektórzy mówią, że musi być przynajmniej 7 cali żeby coś zobaczyć (gdzie wygodnie go założyć, czy trzeba każdorazowo zabierać z samochodu - ryzyko kradzieży, tak jak kiedyś zabierało się panel z radia?), czy nakładka na lusterko (z opcją rejestracji jazdy?) - czy takie coś jest legalne, jak z wygodą używania, stabilnością montażu, wielkością wyświetlacza?

Czy montując kamerę warto też dołożyć czujniki dźwiękowe, czy też będą zbędne, jeśli tak to sam brzęczyk, czy z wyświetlaczem?