Strzałki pokazują kierunek przepływu powietrza w układzie wentylacji.
Wiem o tym :mrgreen: Tylko w ktora strone maja byc? Bo szczerze nie wiem, a mam podejrzenia ze bylo zalozone inaczej jak powinno. Teraz jest chyba tak, ze przeplyw powietrza jest od srodka auta w strone silnika ...
[ Dodano: 2013-04-26, 21:36 ]Olej zamiast Castrol 5w40 wziałem Mobil 1 3000 5w40.
Filtr oleju 26300-02751, Hyundaia, a dokladnie Mobis, pamietajcie, do 1.2 benzyna ten wyższy filtr, bo prawie że identyczny podchodzi chyba pod 1.4 tylko że niższy, wieksza srednica.
Filtr klimy wzialem sobie filtrona, mial srednia cene, nie oryginal, nie taniocha, srednia cena wiec wzialem.
Niech mnie ktos oswieci, ale wg mnie dziwna sprawa jest z prawidlowym wlozeniem tego filtra. Wg instrukcji obslugi strzałki powinny od kabiny isc do silnika, wg mnie chyba tez, ale na starym filtrze jak i na tym, nie ma mozliwosci zamontowac go z tym co sie mysli i tym co jest w instrukcji na obrazku.
Filtr powietrza wzialem nie najdrozszy, ale tez Hyndaiowski/Mobis.
Mam tez filtr paliwa ale nie wiem czy bede montowal narazie. Moze poki co sprawdze jak z tamtym o ile nie bedzie to trudne