Forum > Atos / Atos Prime
Gigantyczne spalanie (Instalacja LPG)
Cendra:
zależy w którym miejscu... Czasami można dokupić uniwersalną rurkę i wstawić ;-)
Darvin:
Znalazlem coś takiego na naszym forum, jest tam nalepka K&N tylko nie pasuje mi kolor filtra K&N-oskie filtry sa tylko i wyłacznie czerwone wiec chyba nie jest to jeden z ich zestawow uniwersalnych.. :-?
Do tego dochodzi podlaczenie instalacji gazowej, ale z tym juz gadalem z gazownikami powiedziel ze da rade. :mrgreen:
mborus:
Mi Atos na LPG też spala podobnie i nic nie mogę z tym zrobić. Wymieniałem wszystko co się da w instalacji LPG i niczego to nie dało. Do gaziarzy nie jeżdzę, bo się nie znają w 90% przypadków. Niektórzy mają problemy z dokręceniem miedzianego przewodu do parownika. Sam reguluję instalacje, ale nie wiem co to może być, bo w żadnym położeniu regulacyjnym nie pali mniej. Ja mam automat 3 biegowy, ale widzę, że kolega mam manuala 5 biegowego, więc spalanie faktycznie dość duże. Jednakże mam też inny samochód i tam pomogło wstawienie dużego dobrego filtra sportowego. Spalanie bardzo spadło, ale potrzebna była gruntowna regulacja LPG.
Nawigacja