Autor Wątek: [ix35 EL] Skrzeczący bluetooth - czy też tak macie?  (Przeczytany 7148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michalp

• Gość
[ix35 EL] Skrzeczący bluetooth - czy też tak macie?
« dnia: 17 Kwiecień 2013, 20:21:47 »
Witajcie,

Radio w ix35 oryginalne, jakość głośników nie jest oszałamiająca (dyplomatycznie napisane :) ), ale gdy przychodzi do rozmowy przez bluetooth, to słyszę często skrzeczenie, a nie wyraźny głos rozmówcy ( wrażenie jest takie, że średnie tony zostały mocno podkręcone). Dodam, że w panelu radia, gdzie ustawia się tony niskie, średnie i wysokie mam suwaki mniej więcej w środkowej pozycji.

Telefon sparowany z ix35 był wczesniej używany z fabrycznym bluetotthem w Toyocie, i tam bez porównania - dźwięk zdecydowanie lepszy i zawsze zrozumiały.

Czy też macie taki objaw? Czy z tych samych głośników jest emitowany dźwięk do bluetootha?

ed: tytuł. tekla

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwiecień 2013, 07:18:41 »
u mnie wszystko działa ok. dźwięk czysty..

endi67

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwiecień 2013, 12:15:59 »
U mnie jakość bez zarzutów. Czasami zdarza się, że nie łączy się automatycznie, ale to raczej wina telefonu.

rybkin

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwiecień 2013, 15:47:53 »
A może to wina zasięgu,lub operatora?
U mnie działa bez zarzutu.

jarekk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maj 2013, 14:28:48 »
u mnie też działa ok nie narzekam

rumburak

• Gość
Problem był ale znikł
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Maj 2014, 12:49:03 »
Problem z dźwiękiem poprzez Bluetooth był ale znikł praktycznie do zera po wymianie telefonu na nowszy. Oba telefony to były Samsungi, lecz starszy miał własny system producenta, a nowszy jest na Androidzie.

Problem polegał na transmisji szeregu szmerów, odbicia echa dźwięku z głośnika, który z powrotem wpadał do mikrofonu (sprzężenia zwrotne), czy charczący dźwięk.