Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (130/168) > >>

ELETomek:

--- Cytat: "MK33" --- Z olejem OK, wymieniałem właśnie 2 tyg temu ale nie zauważyłem ubytku przed wymianą.
--- Koniec cytatu ---

Pilnuj żeby nie było ponad stan. Poczytaj trochę o dpf, chociażby ten wątek na forum  ;-)

MD13:
kazek - ale to nie tylko Hultaja się tyczy. We wszystkich koncernach tak jest. Jedynie w PSA, FAP jest mniej problematyczny ale to tylko mniej. To by trzeba było z Unią walczyć ,że takie bzdury wymyślają lub wszystkie koncerny pozwać za wadliwą konstrukcję, wadliwe rozwiązanie. Czy to jest realne ?? tego nie wiem.  Albo po prostu wytnij dziadostwo i koniec.

MK33:
Wycięcie DPF to chyba dość ryzykowna sprawa. Już teraz są za to kary. A może kiedyś okaże się że nie podbiją ci przeglądu i co? I będziesz montował ponownie?

[ Dodano: 2019-08-05, 15:26 ]
Ale niepokoi mnie wskaźnik średniego spalania gdyż odkąd kupiłem to 7,2-7,3 litra na 100km :(

waszek_rmc:

--- Cytuj ---7,2-7,3 litra na 100km :(
--- Koniec cytatu ---

nieźle musisz dawać w palnik :) Ja tam nie wiem jakbym się starał to wyżej jak 6,6 nie miałem - wg dystrybutora.
U mnie w Santa obserwacje wypalania na podst. chwilowego spalania się nie sprawdzają, o ile w i40 widziałem, ze ciągle jest coś ponad 0 l/100km to teraz chwilę mrugnie i pokazuje 0. Tylko torque prawdę Ci powie:)

MD13:
MK33 wypala ci często DPF i masz podwyższone spalanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej