Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (129/168) > >>

MK33:
Kupiłem samochód w salonie Hyundaia, 4 letni. Serwisowany cały czas w tym salonie. Wszystko wbite w książkę. 2 tyg temu korzystałem z gwarancji i malowałem rant dachu nad szybą. Wtedy wszystko niby sprawdzali na kompie. I gdyby coś było majstrowane to by mi chyba powiedzieli, prawda? Chociaż to było dziwne, że już mi dali kluczyki a po chwili podbiegł szef serwisu i powiedział że muszą pod kompa jeszcze podpiąć. Jak mogę sprawdzić czy ten DPF jest wycięty????

[ Dodano: 2019-08-05, 08:44 ]
Gdy się wypala to świeci się kontrolka na desce rozdzielczej. Raczej bym to zauważył :)

Pajaro:
MK33, nie ma żadnej kontrolki :P przeszukaj forum jak sprawdzić czy DPF się wypala. Bez ODB i softu nie wyłapiesz wypalania tego badziewia.

MD13:
MK33 to od razu sprawdź poziom oleju.

Kontrolki nie ma i nie było. To nie w interesie koncernów bys wiedział kiedy się wypala. Lepiej jak się zrąbie wszystko i ty pojedziesz na naprawę , oni powiedzą ci że źle użytkowałeś auto i zapłacisz kupę kasy. Tak to działa.

MK33:
Właśnie kupiłem ELM327 na alledrogo i będę sprawdzał to wypalanie. Z olejem OK, wymieniałem właśnie 2 tyg temu ale nie zauważyłem ubytku przed wymianą.

kazek:
Szukam chętnych do pozwu zbiorowego w sprawie DPF przeciw hundai Polska,walcze ze swoim i40 1,7 141 km EURO 6 od 2 lat,samochod jeszcze na gwarancji,przebieg 33tys i od serwisu do serwisu się bujam,wiem już ze nic to nieda ponieważ rozwiązanie techniczne jest zle,zrobic byle jak żeby normy emisji spalin się zgadzaly,a człowiek placi duże pieniądze za samochod i tak naprawdę ma zepsuty od nowości,problem z rozrzedzaniem olej przez rope podawana do dpf,wzrost poziomu oleju,zmniejszone własności smarne,rekomendowana wymiana przez hyundai co 30tys km,a trzeba wymieniac max co 5 tys bo inaczej w nieodleglej przyszłości koszty związane z naprawa turbiny,wtryskiwaczy,a nawet kapitalny remont silnika :evil:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej