Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (128/168) > >>

marcin_kutno:
Wyjeździłem już cały pojemnik Archoila 6900 ilość kilometrów między wypalaniami nie zmienił się wcale.
Zastanawiam się czy jest sens dalej stosować. Widzicie jakieś pozytywy stosowania?

MD13:
hubi albo z Mościsk albo Emilianowa :) jak pod Warszawą to z tych dwóch lokalizacji możesz mieć :)

Co do tych paliw premium. Koncerny dodają dodatki do każdego paliwa. Premium mają po prostu tych dodatków więcej ( inne stężenia) po za tym ,że mają wiązać wodę i syfy to podnoszą kaloryczność paliwa. Zwiększenie ilości dodatku do paliwa jak lejecie jeszcze coś może powodować np spalanie stukowe, lub nawet większymi uszkodzeniami silnika. Jak dla mnie to najlepsze paliwo dla Diesla to zwykłe czyste ON o dobrych parametrach i koniec.

MK33:
Panowie odkąd kupiłem i40 czyli jakieś 4 tyś km nie miałem wypalania. czy to normalne? Samochód głównie jeździ niestety na krótkich trasach Rzeszów i okolice, no ale jak jechałem do stolicy i wracałem to już powinno coś się wypalać prawda?

MD13:
MK33 - nie masz DPF i tyle. Znaczy masz wycięty. No chyba ,że nie zaobserwowałeś po prostu wypalania.

Pajaro:
MK33, i powinieneś się cieszyć :D Ktoś zrobił brudną robotę za Ciebie !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej