Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (124/168) > >>

MD13:
Panowie jeszcze jedno B0 to czyste ON i koniec nie ma tam żadnej domieszki Estrów. Kiedyś było ON z 2% Estrem i zwało się B2. Standardowo w Polsce wydaje się B7 czyli 7% estrów. Tak jest i koniec. A wiem to bo mam akurat taką a nie inna pracę :)

kazek:

--- Cytat: "hyubi" ---W przyszłym tygodniu wyciągam DPFa i wiozę go do pralni na mycie, ciekawe czy nie stopiony molit.
Pisane było na forum że trafiały się wadliwe DPFy, przez co często wypalały.
Chyba za wcześnie na tak częste wypalania przy przebiegu 114tys.
U teścia w i30 wypala co 430km. a ma przejechane drugie tyle kilometrów, i jazda tylko miejska.
--- Koniec cytatu ---
           ciekawostka z tymi wadliwymi dpf bo być może cos w tym jest,moje i40 30tys przebiegu 3 lata na gwarancji jeszcze buja się od serwisu do serwisu bo dopalal bardzo często,teraz po długiej batalii wyciągnęli i wyprali,co dziwne bo raczej powinni na nowy wymienić,po praniu bez zmian wypala prawie jak dawniej,moze z ta roznica ze bardziej systematycznie co 200km,moim zdaniem auto nie nadaje się do jazdy,na dodatek wzrasta pozom oleju w silniku,mam tego auta dosyć,moze zorganizujemy się i jakiś pozew zbiorowy??bo widze ze nie jestem jedyny z tym problemem

ELETomek:
kazek - przy takiej eksploatacji (3 lata = 30kkm) to nic nadzwyczajnego, że dpf wypala się co 200km. Musisz stać się "niewolnikiem" depeefu i nie przerywać wypalań. Wtedy interwał może się wydłuży i nie będzie przybywać stanu oleju. [

marcin_kutno:

--- Cytat: "kazek" ---
--- Cytat: "hyubi" ---W przyszłym tygodniu wyciągam DPFa i wiozę go do pralni na mycie, ciekawe czy nie stopiony molit.
Pisane było na forum że trafiały się wadliwe DPFy, przez co często wypalały.
Chyba za wcześnie na tak częste wypalania przy przebiegu 114tys.
U teścia w i30 wypala co 430km. a ma przejechane drugie tyle kilometrów, i jazda tylko miejska.
--- Koniec cytatu ---
           ciekawostka z tymi wadliwymi dpf bo być może cos w tym jest,moje i40 30tys przebiegu 3 lata na gwarancji jeszcze buja się od serwisu do serwisu bo dopalal bardzo często,teraz po długiej batalii wyciągnęli i wyprali,co dziwne bo raczej powinni na nowy wymienić,po praniu bez zmian wypala prawie jak dawniej,moze z ta roznica ze bardziej systematycznie co 200km,moim zdaniem auto nie nadaje się do jazdy,na dodatek wzrasta pozom oleju w silniku,mam tego auta dosyć,moze zorganizujemy się i jakiś pozew zbiorowy??bo widze ze nie jestem jedyny z tym problemem
--- Koniec cytatu ---

Mam podobne przebiegi ale jeżdżę z Torque Pro ustawionym wg któregoś postu w tym temacie, wypala regularnie co 420-430 kilometrów, jak tylko zaczyna wypala to staram się jechać na drogę bez  sygnalizacji świetlnej, najlepiej autostrada ( akurat mam w pobliżu). Zainstaluj apkę, ustaw ją odpowiednio i nie przerywaj wypalania. Oczywiście potrzebny będzie elm32, ja kupiłem najtańszy z Aliexpress i działa doskonale, wpięty na stałe.

Kabestan:
Mój przy przebiegu 130 tys wypalał się ostatnio co 250 km. Do zniesienia. Teraz mam problem z EGR i zaczął się wypalać co 90-110 km.
Samo czyszczenie DPF bez rozwiązania problemu typu EGR itp nic nie da.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej