Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Sebko:
Aktualizacja
Pisałem niedawno o ponownym problemie z DPF po regeneracji.
Zadzwoniłem do warsztatu w którym była robiona kompleksowa usługa i poprosili o odstawienie auta na diagnozę co uczyniłem.
Dokonano komputerowej weryfikacji DPF (1,5g sadzy), wtryski ok, proces wypalania załącza się co chwila i co ciekawe jest urywany.
Sprawdzono przewody ciśnienia i okazało się, że są zabrudzone.
Czyszczenie i auto znowu działa jak po regeneracji a co najlepsze nie wzięli za to ani grosza, usługa wykonana w ramach gwarancji.
Ktoś pytał czy po regeneracji temperatura wypalania jest niższa. Otóż z moich obserwacji wynika, że nie. Dziś osiągała 680 stopni C przy prędkości 125km/h
Handej wraca do gry.
gulgulq:
Ostatnio zacząłem zwracać uwagę na paliwo. Praktycznie wszędzie jest tylko B7. W weekend miałem wyjazd rekreacyjny i trasa praktycznie autostrada 130-140 i pozamiejska 70-90. Wypalanie co około 200 km wiec w mojej ocenie często.
Dziś zatankowałem B0 (maks 2% biokomponentów) i zobaczę jak będzie śmigał z wypalaniem.
waszek_rmc:
A na jakiej stacji oferują taka ropę?
MD13:
B0 to czysty ON nie może być maks 2% biokomponentów. Nie ma takiej możliwości. B0 jest na stacjach z instalacją miedzianą lub na stacjach gdy nie wydawany jest ester. Oczywiście piszę o Polsce ;)
waszek_rmc:
No ok, ale słyszy się o paliwach lotosu, które mają do 2-3%, a paliwa zimowe mają 0%. Pytanie gdzie na znanych stacjach można kupić paliwa bez BIO (w okresie letnim)
Nawigacja
[#] Następna strona